5 idei pentru amenajarea gradinii cu piatra naturala, pietris decorativ si elemente din lemn

Odata cu sosirea verii, vine si momentul ideal pentru lucrarile de amenajare a gradinii. Gradina este spatiul in care ne relaxam si pe care iubim sa-l ingrijim. Echilibrul este cuvantul de ordine cand vorbim de amenajarea gradinii. Materialele pentru pavaj folosite (pietris decorativ, piatra naturala), plantele decorative si accesoriile trebuie sa se armonizeze perfect, pentru a crea un spatiu relaxant si primitor. Materialele naturale ar trebui sa fie prima alegere cand vrei sa-ti amenajezi gradina. Foloseste piatra naturala, pietris decorativ si lemn pentru a transforma gradina intr-o oaza de relaxare.

Iti propunem 5 idei pentru amenajarea gradinii, astfel incat spatiul tau de relaxare mult visat sa prinda viata. 

1. Gradina urbana

Cine spune ca nu poti avea gradina mult visata, indiferent de marimea spatiului de care dispui. Combinatia perfecta dintre aleea din piatra poligonala si pietrisul decorativ, plus elementele de decor si plantele decorative, fac din aceasta gradina feerica, un paradis verde de relaxare urbana.

amenajare gradina cu piatra naturala

(sursa imagine: homedit.com)

Materiale recomandate:

2.  Gradina frantuzeasca

Orice gradina trebuie sa reflecte foarte bine personalitatea proprietarului. Daca sunteti o fire boema, care iubeste natura si apusurile de soare, atunci acest tip de amenajare este ideala pentru gradina ta. Spatiile verzi, aleile si spatiul de relaxare se armonizeaza perfect. Fiecare spatiu este bine conturat cu ajutorul pietrei naturale.

Mobilierul de gradina este unul mai simplist, care poate fi inlocuit, in functie de dorinte, cu un hamac sau o canapea relaxanta.

amenajare gradina cu piatra naturala

(sursa imagine:casadex.ro)

Materiale recomandate pentru acest tip de gradina:

3.  Gradina tip japonez

Gradina de tip japonez reprezinta un ansamblu armonios de elemente: focul – sub forma lampioanelor si stalpilor, pamantul – sub forma pietrei, apa, aerul, plantele. Daca vrei ca gradina ta sa fie un adevarat spatiu de relaxare, opteaza pentru acest tip de amenajare.

amenajare gradina cu piatra decorativa

(sursa imagine: pinterest.com)

Materiale recomandate:

4. Gradina rustica

Gradina rustica imbina armonios elemente specifice traditiilor de la sat. In gradina rustica, elementele decorative te imbie sa te simti ca la bunici, iar avantajul este acela ca pentru a amenaja un astfel de spatiu nu ai nevoie de foarte multi bani. Combinatia perfecta dintre lemn si piatra naturala, cuptorul traditional din piatra si plantele decorative transforma orice gradina intr-un spatiu util, relaxant si frumos.

amenajare gradina cu piatra decorativa

(sursa imagine:niftyhomestead.com)

Materiale recomandate:

5.  Gradina in stil englezesc

Indiferent daca sunt mici sau mari toate gradinile in stil englezesc au in comun covorul de gazon intins, aleile din piatra naturala, plantele organizate dupa un model si, neaparat, florile. Acest stil de amenajare este unul foarte des si foarte usor de realizat.

amenajare gradina cu piatra decorativa

(sursa imagine:designzbyangela.com)

Materiale recomandate:

Vrei sa achizitionezi piatra naturala decorativa pentru amenajarea gradinii? Cere o oferta de pret completand formularul de mai jos: