468.32 milioane de lei investite în dezvoltarea turistică a județului Maramureș: Proiect ambițios de modernizare a Muzeului Satului din Baia Mare

Consilierii județeni au luat recent o decizie majoră, acordându-și susținerea pentru un proiect ambițios de modernizare a Muzeului Satului din Baia Mare. Aprobarea cuprinde indicatorii tehnico-economici pentru diverse lucrări menite să revitalizeze și să aducă un suflu nou instituției culturale.

Unul dintre aspectele cheie ale proiectului este restaurarea a 12 obiecte de inventar, printre care se numără case tradiționale și instalații tehnice vechi, fiecare având o istorie și o valoare culturală distinctă. Lucrările vor fi efectuate în conformitate cu recomandările experților în domeniile rezistenței și stabilității, expertizei biologice și studiului geotehnic, asigurând astfel conservarea autenticității acestor obiecte.

Proiectul propune, de asemenea, îmbunătățiri semnificative în facilitățile muzeului, inclusiv amenajarea unor grupuri sanitare moderne și adaptate cerințelor contemporane. Aceasta este o măsură importantă pentru a asigura confortul vizitatorilor și includerea tuturor categoriilor de persoane, inclusiv cele cu dizabilități.

În ceea ce privește aspectul peisagistic, proiectul propune lucrări de înfrumusețare a amplasamentului cu plante native și adaptate la condițiile climatice locale. Această intervenție nu doar îmbunătățește estetica muzeului, ci contribuie și la crearea unui habitat diversificat pentru fauna locală și la îmbunătățirea calității aerului.

Modernizarea aleilor pietonale existente este o altă componentă esențială a proiectului. Aceasta nu se limitează doar la refacerea straturilor aleilor, ci vizează și o abordare durabilă, ecologică, reducând impactul asupra mediului și asigurând o iluminare eficientă din punct de vedere energetic.

Cu siguranță, un aspect inedit al proiectului este construcția unui amfiteatru în aer liber, care va oferi un spațiu dedicat pentru evenimente culturale, spectacole și concerte. Această adiție nu numai că aduce o notă contemporană muzeului, dar și sporește atractivitatea culturală a întregii comunități.

Prin aceste intervenții ample, Muzeul Satului din Baia Mare se pregătește să devină nu doar o destinație culturală, ci și un loc modern și atrăgător pentru vizitatori. Cu o valoare totală de investiție de 12.864.035,45 lei (cu TVA), acest proiect promite să transforme muzeul într-un centru cultural vibrant, respectând în același timp valorile și autenticitatea istorice.

Explorează peste 60 de posibilități de implicare în proiectele de dezvoltare din domeniul HoReCa, în județul Maramureș

Dintr-o evaluare succintă a situației pe platforma Victa.ro, dezvoltarea a 65 de proiecte legate de construcții din domeniul HoReCa are potențialul de a diversifica considerabil baza economică a județului. Valoarea totală a acestor investiții se ridică la aproximativ 468.32 milioane de lei, iar suprafața acestor proiecte depășesc 141.151 metri pătrați.

Dacă ești interesat să ofertezi în cadrul acestor investiții, ai ocazia să testezi gratuit platforma Victa.ro.

SURSA ARTICOL: https://constructfocus.ro și https://victa.ro