Ansamblu rezidential subacvatic in Dubai

O divizie a Dubai World, conglomeratul care a declan┼čat criza financiar─â a Emiratului Arab ├«n urm─â cu patru ani, a semnat un acord cu o companie din Elve┼úia pentru construc┼úia a cinci hoteluri subacvatice pe coasta emiratelor Dubai ┼či Abu Dhabi.

La numai o lun─â dup─â ce a cerut protec┼úia legii falimentului ├«n Dubai ┼či Singapore pentru a permite restructurarea unei datorii de 2,2 miliarde de dolari, Drydocks World a prezentat un acord cu BIG InvestConsult, compania elve┼úian─â care de┼úine drepturile asupra conceptului Water Discus Hotel, pentru dou─â proiecte ├«n Orientul Mijlociu, ce includ construc┼úia a cinci hoteluri. Compania elve┼úian─â vizeaz─â regiunea de coast─â a emiratelor Dubai ┼či Abu Dhabi.

Conceptul Water Discus Hotel presupune un ansamblu rezidenţial subacvatic în formă de disc legat de unul similar deasupra apei. Proiectul va fi finanţat de BIG, care discută deja cu alţi investitori.

Proiectele extravagante au caracterizat perioada de boom 2002-2008 a emiratului, iar ├«n prezent ├«n Dubai se g─âsesc insule artificiale ├«n form─â de palmieri, precum ┼či ├«n forma h─âr┼úii lumii. De asemenea, Dubai se m├óndre┼čte ┼či cu cel mai ├«nalt turn din lume ┼či cu o p├órtie de schi indoor, potrivit Reuters.

Construcţiile au fost realizate pentru îmbunătăţirea imaginii externe a emiratului, însă au fost finanţate prin contractarea unor datorii foarte mari, care au adus Dubai aproape de colaps în timpul crizei financiare globale.

Evolu┼úia bun─â a afacerilor din domeniul logistic, comer┼ú ┼či turism, precum ┼či beneficiile aduse de instabilitatea generat─â ├«n alte ┼ú─âri din regiune de revoltele Prim─âverii Arabe, au ajutat ├«ns─â Dubai s─â-┼či revin─â economic.
 

Sursa