Ansamblu rezidential subacvatic in Dubai

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

O divizie a Dubai World, conglomeratul care a declanşat criza financiară a Emiratului Arab în urmă cu patru ani, a semnat un acord cu o companie din Elveţia pentru construcţia a cinci hoteluri subacvatice pe coasta emiratelor Dubai şi Abu Dhabi.

La numai o lună după ce a cerut protecţia legii falimentului în Dubai şi Singapore pentru a permite restructurarea unei datorii de 2,2 miliarde de dolari, Drydocks World a prezentat un acord cu BIG InvestConsult, compania elveţiană care deţine drepturile asupra conceptului Water Discus Hotel, pentru două proiecte în Orientul Mijlociu, ce includ construcţia a cinci hoteluri. Compania elveţiană vizează regiunea de coastă a emiratelor Dubai şi Abu Dhabi.

Conceptul Water Discus Hotel presupune un ansamblu rezidenţial subacvatic în formă de disc legat de unul similar deasupra apei. Proiectul va fi finanţat de BIG, care discută deja cu alţi investitori.

Proiectele extravagante au caracterizat perioada de boom 2002-2008 a emiratului, iar în prezent în Dubai se găsesc insule artificiale în formă de palmieri, precum şi în forma hărţii lumii. De asemenea, Dubai se mândreşte şi cu cel mai înalt turn din lume şi cu o pârtie de schi indoor, potrivit Reuters.

Construcţiile au fost realizate pentru îmbunătăţirea imaginii externe a emiratului, însă au fost finanţate prin contractarea unor datorii foarte mari, care au adus Dubai aproape de colaps în timpul crizei financiare globale.

Evoluţia bună a afacerilor din domeniul logistic, comerţ şi turism, precum şi beneficiile aduse de instabilitatea generată în alte ţări din regiune de revoltele Primăverii Arabe, au ajutat însă Dubai să-şi revină economic.
 

Sursa