18% din unitatile de cazare identificate in primele 6 luni ale anului 2019 vor utiliza cel putin 1 fosa septica

Cu ajutorul asistentei de vanzari la santiere VICTA, in primele 6 luni ale anului 2019 au fost identificate 1097 de investitii in spatii de cazare: hoteluri, pensiuni, case de vacanta si vile turistice aflate in diferite faze de executie. La 18% dintre acestea au fost specificate in caietele de sarcini aferente cel putin o fosa septica.

Printre cele mai de interes proiecte din acest domeniu, unde se va utiliza si fosa septica se numara si:

  • Pensiune agroturistica P+M, incadrata la 3 margarete cu 6 camere, piscine, sauna si Jacuzzi pentru care se asteapta oferte de antrepriza pana la jumatatea lunii curente. Amplasata in judetul Bihor, investitia va avea o suprafata de 524 de mp, se va realiza pe structura de beton, inchideri din caramida si acoperis tip sarpanta din lemn cu invelitoare din tigla ceramica. Colectarea apelor uzate menajere se va face intr-un bazin vidanjabil, impermeabilizat, care se va vidanja periodic cu firma autorizata
  • Tot pana la jumatatea lunii curente si tot in Bihor, un beneficiar privat asteapta oferte de antrepriza pentru o agropensiune cu 7 camere un living, sala de mese, bucatarie, grup sanitar, spalatorie, spatiu de birouri si centrala termica la parter, iar etajul va fi compartimentat in camere de cazare. Pentru aceasta investitie in valoare de peste 600.000 lei se asteapta oferte pentru fosa septica.
  • In Hobita, judetul Gorj, la finalul lunii iunie, constructia era demarata si se lucra la zidarie pentru ridicarea unui imobil cu functiune pensiune agroturistica P+1E cu 6 camere, sala de mese, fosa septica si locuri de parcare. Constructia propusa va avea fundatii continue si izolate, structura din caramida GVP, acoperire in sistem de invelitoare calda tip sarpanta, strat finisaj gazon natural pentru amenajarile exterioare, fosa septica etc. De achizitia materialelor se va ocupa antreprenorul, o firma locala.
  • Tot in aceeasi locatie, acelasi antreprenor ridica o pensiune┬á agroturistica cu 6 camere si fosa septica, pentru un alt beneficiar privat. Si in acest caz lucrarile de constructie sunt la partea de zidarie, iar pentru ofertare se poate lua legatura cu firma de antrepriza.┬á Sistemul constructiv va fi format din: fundatii continue, elevatie din beton armat termo-hidroizolant, zidarie GVP cu samburi, grinzi si centuri din beton armat, invelitoare calda tip sarpanta cu structura mixta din scaune de lemn si zidarie BCA cu samburi si centuri din armat; iar la alei, platforma si terasa: placa beton, strat drenat din pietris sau balast, piatra compactata, gazon, stalpi metalici si panouri de lemn la imprejmuire.

Pentru toate aceste investitii si nu numai, specificatiile tehnice privind calitatea foselor septice necesare sunt disponibile pe VICTA. Daca esti interesat, nu ezita sa contactezi echipa IBC FOCUS in vederea derularii unui DEMO gratuit pentru a vedea toate functionalitatile platformei.