15 milioane de euro investiti in Hotelul Cismigiu din Bucuresti

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Veacuri de singuratate au trecut peste multe cladiri istorice ale Bucurestiului. Le admiram arhitectura atunci cand pasii ni se opresc intamplator langa un vechi hotel sau o vila interbelica. Veacuri de singuratate au trecut peste multe cladiri istorice ale Bucurestiului.

Le admiram arhitectura atunci cand pasii ni se opresc intamplator langa un vechi hotel sau o vila interbelica.

Istoria locului se leaga si de tragedia unei studente din Republica Moldova. Intr-o seara, Neli Bejan a cazut in casa liftului si, dupa trei ore de agonie, a murit. Bucurestenii isi amintesc si acum povestea nefericita si au senzatia ca aud strigatul fetei.

Blestemul a continuat parca si dupa moartea ei. La scurt timp, paznicul caminului s-a spanzurat in camaruta in care locuia.
Astazi, insa, hotelul este aproape gata, gratie unei investitii majore a unei companii spaniole. Constructorii au atasat practic fatada istorica unei cladiri noi.

In primavara, hotelul Cismigiu va fi gata sa-si primeasca oaspetii in cele 60 de apartamente. Parterul este deja amenajat, iar o librarie s-a deschis recent aici.
Gabriel Liiceanu, director general al editurii: “Este un loc pentru carte remarcabil, pentru ca este prins intre Universitate, Liceul Lazar, Facultatea de Drept, pentru ca mai sus e Teatrul National, Opera mai jos”.

Mauricio Mesa Gomez, director companie spaniola: “Investitia a ajuns la 15 milioane de euro. A fost foarte complicat.”
Un alt proiect in plina reabilitare este si Grand Hotel du Boulevard, aflat vis-a-vis de Cercul Militar. Aici au poposit, candva, Octavian Goga, Ion Bratianu sau Constantin Brancusi. Incet, incet, cladirea incepe sa-si recapete splendoarea. Cu timpul, pentru ca vechile cladiri ale Bucurestilor de altadata au demonstrat de multe ori ca au mai multa rabdare decat oamenii.

Sursa
Add a Comment