Interviu cu Alexandra Tarniceru – autoarea celui mai lung iaht construit de un roman pe Mediterana

Alexandra Tărniceru, cunoscută drept autoarea celui mai lung iaht construit de un român pe Mediterană a reușit să se afirme în industria construcțiilor încă de la o vârstă fragedă. Șefa de șantiere în construcțiile navale din Italia este extrem de pasionată de industria construcțiilor fiind o prezență mereu activă pe șantierele în derulare. Drept dovadă, timpul liber nu este momentan o opțiune. Totuși, am reușit să îi răpim câteva momente și să îi adresăm câteva întrebări despre ce înseamnă să fii o femeie în poziția de șefă de șantier și cât de mult se schimbă procesul negocierii în astfel de situații.

În momentul de față Alexandra Tărniceru activează foarte mult pe șantierele navale din Italia și prin intermediul firmei sale, Staff SMB oferă servicii de proiectare, antrepriză generale, montaj și personal calificat pentru a atinge succesul în orice proiect ambițios. 

Cât despre răspunsul din piață, îi place să afirme că „oamenii mei și munca prestată sunt cartea mea de vizită”, așadar în cele ce urmează vom lăsa imaginile să prezinte munca Alexandrei. Interviul, acordat în exclusivitate revistei digitale În Șantier, îl puteți citi în rândurile de mai jos:

Ați studiat marketing și turism și ați ajuns să activați azi în domeniul construcțiilor metalice navale. Cum a venit această schimbare?

Am studiat și finanțe. Iubitul meu de atunci mi-a propus să lucrăm împreună. El era deja în domeniu și lucra la ceva proiecte. Mi-am deschis firma și am început.

Prin muncă și strategie ați reușit să vă afirmați într-un domeniu dominat de bărbați. Cât a fost de dificil să faceți acest lucru?

Cel mai dificil a fost să prezint încredere. O femeie tânără la negocieri cu bărbați de vârstă mijlocie cu ani de experiență în domeniu. Nimic nu este ușor. Prin muncă și seriozitate am reușit. Am o echipă minunată și persoane care mă susțin. Nu aș fi reușit singură. Oamenii mei și munca prestată sunt cartea mea de vizită.

Sunteți cunoscută drept românul din Italia care a construit cel mai lung iaht de pe Mediterană. Ce a însemnat munca pentru acest proiect din punct de vedere al orelor dedicate?

Aproape 2 ani de muncă. A fost cel mai important proiect pe care l-am avut. Nu a fost ușor, aveam și alte proiecte în curs. Prezența este foarte importantă.

[Citește interviul integral în cel mai nou număr al revistei digitale ÎN ȘANTIER]