Vloggerita care a cerut cazare gratuita dar a primit in schimb o nota de plata de peste 5 milioane de euro

Un hotel din Dublin i-a trimis unei vedete Youtube o nota de plata de 5.289.000 de euro pentru toata publicitatea pe care a obtinut-o dupa ce schimbul de mesaje dintre ea si proprietarul hotelului a devenit viral retelele de socializare.

A fi vlogger a devenit in prezent un adevarat job. Este o ocupatie aparuta datorita retelelor sociale si a interesului manifestat de oameni pentru continut, iar cei care au reusit sa atraga mii de urmaritori fideli pe Youtube sau Instagram au inteles in ultimii ani ca pot monetiza aceasta popularitate fara sa mai fie nevoiti sa aiba un job conventional. Asadar, nu mai este absurd ca o persoana sa solicite servicii, produse sau chiar bani de la branduri celebre, in schimbul promovarii.

Cu toate acestea, nu toata lumea considera corecta aceasta practica, iar proprietarul hotelui Charleville Lodge din Dublin a fost cu adevarat revoltat cand, la jumatatea lunii ianuarie, vedeta Youtube Elle Darby i-a solicitat cazare gratuita in weekendul de dinainte de Valentine’s Day pentru ea si iubitul ei in schimbul publicitatii pe Instagram si Youtube, unde vloggerita are zeci de mii de urmaritori.

(sursa foto: dailymail.co.uk)

„Mi-ar placea sa va promovez in videoclipurile mele de pe Youtube si postarile de pe Instagram pentru generare de trafic si recomandari de cazare la hotelul dvs. in schimbul cazarii gratuite. Anul trecut am colaborat cu Universal Orlando din Florida si a fost minunat pentru ei”, a scris tanara de 22 de ani intr-un mail adresat domnului Paul Stenson, proprietarul White Moose Cafe si al Hotelului Charleville Lodge din Dublin.

Raspunsul acestuia a fost insa foarte taios:
„Multumesc pentru emailul prin care doreai sa primesti cazare gratuita in schimbul promovarii. E nevoie de mult tupeu sa trimiti un asemenea mail, lipsa de demnitate si lipsa respect pentru propria persoana. Daca iti ofer cazare in schimbul unei aparitii in videoclipul tau, cine va plati personalul care are grija de tine? Cine le va plati pe cameristele care iti curata camera? Pe ospatarii care iti servesc micul dejn? Pe receptionista care te intampina? […] P.S. Raspunsul meu este nu.”

(sursa foto: expedia.com)

Dupa ce schimbul lor de mailuri a devenit viral, vloggerita a postat un videoclip pe Youtube in care marturiseste urmarile negative pe care le-a avut aceasta intamplare: a primit o multime de mesaje urate, comentarii agresive pe conturile ei sociale si chiar amenintari. De asemenea, ea mai puncteaza in videoclip ca persoanele de peste 30 de ani nu au idee cum functioneaza retelele de socializare. Intentia ei a fost sa justifice de ce a facut aceasta solicitare, sa atraga atentia asupra hartuitorilor care au intrecut limita cu mesajele rautacioase trimise si sa sublinieze faptul ca nu gresit cu nimic.

Aceasta miscare a adus hotelului un val de review-uri negative, iar la cateva zile proprietarul a anuntat ca bloggerii au interdictie sa se cazeze la Charleville Lodge.

Picatura care a umplut paharul a venit in 20 ianuarie 2018, cand dl. Stenson i-a trimis tinerei o factura cu suma de peste 5 milioane de euro, pentru aparitiile in 114 articole publicate pe aceasta tema in 20 de tari, care au ajuns la 450 de milioane de cititori. Pe factura se mentioneaza ca plata se face doar in euro, iar aparitiile in videoclipuri nu sunt acceptate ca forma de plata.