Vezi cum arata un hotel la care s-a muncit 25 de ani

Uriaşul hotel Ryugyong din capitala Coreei de Nord urmează să fie dat în folosinţă în acest an.

Construcţia hotelului a început în 1987, a durat 25 de ani şi a costat milioane de dolari, o sumă colosală în comparaţie cu puterea financiară a statului nord coreean.

Ryugyong are peste 3.000 de camere, cinci restaurante circulare şi este unul dintre cele mai înalte hoteluri din lume, conform businessinsider.com.

Clădirea are o înălţime de 330 de metri, iar construcţia ar fi trebuit să fie încheiată până în iunie 1989, când a avut loc al 13-lea Festival Mondial al Tineretului şi Studenţilor.

Dacă totul ar fi decurs conform planurilor, Ryugyong ar fi devenit cel mai înalt hotel din lume la acea vreme şi chiar şi după 20 de ani. Abia în 2009, hotelul nord-coreean a fost surclasat de către Rose Tower din Dubai şi a devenit cea de-a 47-a clădire din lume ca înălţime.

În 1992, construirea hotelului a încetat din cauza lipsei de fonduri cauzate de lipsa de electricitate şi alimente care a urmat prăbuşirii Blocului Sovietic, conform BBC News.

Potrivit unui articol apărut în Engineering News-Record, publicaţiile japoneze au estimat costul construcţiei la 750 de milioane de dolari, adica 2% din întregul produs intern brut al Coreei de Nord.

Timp de aproape 20 de ani, viitorul simbol al Phenianului nu a reprezentat altceva decât un mastodont sinistru de beton.

La sfârşitul anilor ’90, oficialii Camerei de Comerţ a Uniunii Europene din Coreea de Nord au inspectat clădirea şi au ajuns la concluzia că structura sa este ireparabilă. Cele mai mari probleme păreau să le ridice calitatea betonului şi aliniamentul lifturilor, două elemente de bază într-o construcţie de o asemenea amploare.

Într-un articol din 2006 aparţinând ABC News se punea întrebarea dacă statul nord-coreean dispune de suficiente materiale sau de energie pentru a încheia vreodată ambiţioasa lucrare. În plus, un oficial de la Phenian a declarat pentru Los Angeles Times, în anul 2008, că lucrările stagnează din cauza faptului că vistieria Coreei de Nord este goală.

Însă în aprilie 2008, după 16 ani de inactivitate, lucrările au demarat datorită companiei egiptene Orascom Group, aceeaşi companie care a investit masiv şi în reţeaua de telefonie mobilă a Coreei de Nord.

Deşi oficialii de la Phenian au declarat că lucrările se află foarte aproape de final, impresionanta construcţie este departe de a fi încheiată în interior.

NKNews a obţinut o serie de fotografii realizate în interiorul hotelului Ryugyong de către agenţia nord-coreeană în limba engleză Koryo Tours. Noi vi le prezentăm în galeria de mai sus.

Sursa
Add a Comment