Utile: ce nu trebuie să lipsească de la o sală de conferințe?

Indiferent de mărimea afacerii în care vă aflați, de la un startup cu o echipă de cinci până la o afacere de dimensiuni medii cu sute de angajați, sala de conferințe este un loc cheie în care se iau decizii.

Este adevărat că situația pandemică a schimbat modul în care oamenii lucrează – în timp ce unele companii trec la munca remote, altele își reduc dimensiunile, păstrând totuși un spațiu fizic pentru ca oamenii să se adune și să lucreze împreună în persoană.

Pentru companiile care văd importanța păstrării spațiului de birouri, sala de conferințe nu poate fi exclusă. Iată câteva elemente pe care trebuie să le aveți în vedere:

Aspectul

Aspectul general al unei camere trebuiesă fie strâns legat de activitatea oamenilor din acel spațiu. De exemplu, o sală va fi amenajată diferit atunci când găzduiți o conferință față de un atelier practic. Pentru majoritatea companiilor, veți dori să luați în considerare două stiluri:

Stilul sălii de ședințe: cu scaune în jurul unei mese centralizate sau a unui set de mese grupate împreună, acest aspect este cel mai potrivit pentru întâlniri în persoană cu participare opțională de la distanță, deoarece toată lumea este vizibilă unul pentru celălalt și există spațiu deschis pentru a facilita conversația.

Stilul în formă de U: mesele sunt așezate astfel încât să redea forma unui „U”. Participanții stau în jurul exteriorului mesei, creând un spațiu deschis pentru ca un ecran sau o tablă să fie punctul central. Acest lucru este deosebit de benefic pentru întâlnirile care implică participanți cheie sau sunt conduse de prezentări.

Mobila

Dacă instalați mai multe săli de conferințe, poate fi util să le diferențiați vizual, astfel încât oamenii să nu le încurce. Puteți explora diferite camere tematice, jucându-vă cu diferite culori și materiale (puteți folosi plante sau corpuri de iluminat atipice).

La fel ca și în restul biroului, scaunele din sala de conferințe ar trebui să fie ergonomice și să fie confortabile pentru perioade lungi de timp. Anumite alegeri subtile pot face o mare diferență în dispoziția și productivitatea angajaților. 

Echipamentele

O sală de conferințe modernă ar trebui să aibă echipamentul tehnic potrivit, astfel încât să poată găzdui conferințe virtuale cu ușurință. Pe lângă ecranul TV standard, acestea ar trebui echipate cu un sistem audio și video robust conceput special pentru întâlniri video la nivel de business. De exemplu, o cameră wide care cuprinde un unghi vizual de 120 grade a tuturor celor din sală face întâlnirile virtuale mult mai ușor de urmărit pentru participanții la distanță.

În centrul oricărei săli de conferințe se află colaborarea care are loc în cadrul acesteia. Găsind combinația potrivită de mobilier, echipamente și instrumente pentru afacerea dumneavoastră, puteți crea un mediu care facilitează în mod natural discuțiile cu ușurință și confort.