Unul dintre hotelurile emblema ale Bucurestiului, scos la vanzare cu 13,5 milioane de euro

Hotelul Ramada-Majestic, construit in 1911, inainte de Primul Razboi Mondial, a fost scos la vanzare de investitorii turci care il detin de peste 20 de ani, pentru suma de 13,5 milioane de euro, confrom profit.ro. Motivul pentru care cei 4 actionari turci vand hotelul este pentru ca toti au imbatranit, iar urmasii lor nu vor sa continue afacerile in acest domeniu.

Ramada-Majestic este unul dintre hotelurile emblema ale Bucurestiului, cu o istorie impresionanta si oaspeti de seama. Cladirea a functionat ca hotel timp de 3 decenii pana in anii ’40, apoi a gazduit actori si recuzita Teatrului National dupa ce americanii au bombardat cladirea. Di anul 1970 a redevenit hotel, iar 20 de ani mai tarziu cladirea a fost cumparata de investitori turci, inregistrand atunci o premiera in Romania, fiind primul hotel afiliat la brandul american Ramada.

Cu o capacitate de cazare de 111 camere si clasificat la 4 stele, hotelul a avut pe anul trecut o cifra de afaceri de 10,3 milioane de lei si un profit net de peste 700.000 de lei.

Sursa articol: profit.ro