Ucraina: Hotelurile de 3, 4 si 5 stele nu platesc impozit pe profit timp de 10 ani

Președintele ucrainean Viktor Ianukovici a semnat legea nr 5180-VI, cu privire la modificările aduse dispozițiilor tranzitive din Codul Fiscal cu privire la colectarea impozitului pe profit de la companii furnizoare de servicii de ospitalitate.

Raportul a fost publicat pe site-ul șefului statului.

După cum a declarat, un total de 234 parlamentari au susținut proiectul de lege nr.10724 înregistrat în Parlament pe 5 iulie 2012.

„Temporar, pentru o perioada de 10 ani, începând de la 1 ianuarie 2011, companiile care furnizează servicii de ospitalitate de trei, patru si cinci stele, inclusiv cele nou construite și cele reconstruite, sau chiar si în cazul în care au fost efectuate revizii, nu platesc impozit pe profit [dacă veniturile din furnizarea de servicii de cazare este de cel puțin 50% din venitul total al companiilor pe perioada de raportare în cauză] „, se arata în document.

În timpul prezentării proiectului de lege în Parlament șeful comisiei parlamentare pentru finanțe, operațiuni bancare, fiscale și politicile vamale, Vitaliy Khomutynnyk, a declarat că se stabileste un procent de 75% hotelurilor de cinci stele, datorita tarifelor ridicate ale serviciilor lor.

Sursa
Add a Comment