Tokyo dezvăluie cel mai înalt turn din Japonia, un centru urban inovator – Azabudai Hills

În inima vibrantului Tokyo, grupul imobiliar japonez Mori Building a inaugurat recent Azabudai Hills, un monument arhitectural impresionant care se înalță la 330 de metri deasupra capitalei nipone. Acest turn remarcabil nu numai că stabilește un record în Japonia, dar servește și ca o combinație ingenioasă între clădirea de locuit și cea de birouri.

Proiectul, cu o suprafață totală de 860.400 m2, oferă un „oraș în oraș”, găzduind aproximativ 3.500 de rezidenți la etajele superioare și oferind spațiu pentru birouri pentru aproximativ 20.000 de angajați la etajele inferioare și medii. Printre facilități se numără un supermarket, un centru de îngrijire a copiilor cu oferte în mai multe limbi și o școală internațională, The British School in Tokyo.

Cu toate că înălțimea impresionantă a lui Azabudai Hills este remarcabilă, Japonia nu atinge înălțimile recordurilor stabilite în alte regiuni din Asia și Orientul Mijlociu. Principala cauză o reprezintă riscul semnificativ de cutremure în arhipelagul nipon, impunând construcțiilor înalte să respecte norme extrem de riguroase pentru a asigura stabilitatea. Chiar și așa, Azabudai Hills depășește în înălțime un alt zgârie-nori din Osaka, dar este destinat să fie eclipsat de proiectul viitor, Torch Tower, programat să atingă impresionanta înălțime de 390 de metri, cu finalizare între 2027-2028, tot în Tokyo.

SURSA ARTICOL