Tamplarie PVC sau din aluminiu: care este cea mai buna varianta?

Atat tamplaria PVC cat si cea din aluminiu pot aduce o serie de avantaje majore in ceea ce priveste confortul termic dintr-o locuinta, insa pot genera si o serie de dezavantaje. Pentru a lua cea mai buna decizie, este bine sa pui in balanta 3 criterii principale care contureaza eficienta profiului ales.

1. Destinatia

Apartamentele sau casele sunt mult mai potrivite pentru instalarea unor profile din PVC, deoarece solicitarile asupra lor sunt mai mici iar aspectul este unul foarte potrivit.

In cazul sistemelor arhitecturale complexe sau a unor suprafete vitrate foarte mari, cum ar fi cele necesare pentru sere sau cupole de sticla, aluminiul este mai potrivit, deoarece este rezistent la factorii de mediu si ofera o protectie fonica foarte buna.

Solicita o oferta pentru tamplarie din aluminiu!

2. Pretul

De regula, pretul tamplariei PVC este mai bun decat cel al tamplariei din aluminiu. Dat fiind faptul ca aluminiul are un coeficient de conductivitate termica foarte mare, pentru o izolare buna este necesara o fibra de carbon introdusa in interiorul profilului. Aceasta poate sa creasca destul de mult pretul final.

De partea cealalata, profilele PVC sunt din ce in ce mai ieftine, un mare plus in acest sens fiind si faptul ca pot fi reciclate.

3. Condensul

Atunci cand vine vorba despre condens, balanta inclina tot spre profilele PVC. Acestea cuprind o zona cu aer in interior, care face ca temperatura la exteriorul profilului sa fie diferita de cea de la interior, ceea ce elimina riscul de condensare.

Concluzionand, pentru vitrarea unor suprafete mici, cum ar fi cele ale locuintelor, profilele PVC sunt cele mai potrivite. In cazul unor suprafete foarte mari, cele din aluminiu pot aduce o eficienta mai mare, fiind versatile si foarte rezistente la lovituri si la diversi factori de mediu.

Solicita o oferta pentru tamplarie PVC!

Ambele variante sunt usor de intretinut si placute din punct de vedere estetic, un factor decisiv in ceea ce priveste eficienta fiind modul in care sunt realizate si montate.