Spune STOP aparitiei microorganismelor pe fatadele cladirilor cu noua tehnologie Aquabalance de la WEBER

Fizica sau chimie

Una dintre principalele provocări cu care se confruntă stratul de finisare al unei fațade o reprezintă rezistența la apariția microorganismelor, umiditatea la suprafață fiind principalul factor ce favorizează dezvoltarea acestora. Principala soluție adoptată de majoritatea producătorilor pentru combaterea fenomenului de apariție a algelor și a mucegaiului o reprezintă protejarea suprafețelor prin adăugarea în compoziția produselor de substanțe chimice numite biocizi ce au rolul de a distruge aceste microorganisme.

Pe lângă faptul că metoda chimică s-a dovedit nesustenabilă, deoarece efectul substanțelor chimice din compoziția produselor se diminuează în timp, ca urmare a precipitațiilor ce spală filmul de biocizi de pe suprafața fațadei, aceată metodă poate fi nocivă prin contaminarea pânzei freatice cu biocizi.

Tehnologia Aquabalance rezolvă aceaste probleme printr-un principiu fizic simplu și în același timp extrem de eficient, prin care se reglează inteligent umiditatea pe suprafața fațadei. Astfel, tencuiala decorativă weber.pas topdry cu tehnologia aquabalance, fiind hidrofilă, permite absorbția la suprafață a umidității, însă după ploaie sau rouă aceasta se usucă vizibil foarte repede.

Excelenta prin inovatie

Prin tehnologia aquabalance regimul de umiditate la suprafaţa tencuielii decorative weber.pas topdry este menţinut într-un echilibru natural, astfel încât algele şi mucegaiul nu găsesc mediul fertil pentru a se dezvolta, conservându-se astfel estetica faţadei pe o perioadă  îndelungată de timp printr-o metodă sustenabilă şi în acelaşi timp ecologică. Produsul este inclus în sistemul de izolaţie termică weber.term prestige.

Pe tencuielile decorative convenționale, datorită faptului că acestea sunt hidrofobe, apa provenită din condens sau precipitații rămâne la suprafața acesteia, menținând-o umedă pe o perioadă îndelungată.

Umiditatea îndelungată la suprafața tencuielii reprezintă mediul propice pentru dezvoltarea microorganismelor, ducând astfel la răspândirea algelor și mucegaiului.

Datorită tehnologiei Aquabalance, picăturile de apă sunt disipate pe întreaga sa suprafaţă a tencuielii, crescând astfel gradul de evaporare, excesul de umiditate fiind absorbit temporar prin capilare.

Odată cu scăderea umidității din atmosferă, suprafața fațadei se usucă considerabil mai rapid, eliminând excesul de apă din capilare. Astfel microorganismele nu mai găsesc un mediu favorabil pentru a se dezvolta.

Pentru informatii suprimentare despre acest produs sau alte produse WEBER, va invitam sa completati formularul de mai jos: