Sisteme de gestionare ape uzate și pluviale pentru hoteluri

Un număr mare de săli de baie, bucătărie profesională, SPA și parcare toate sub un singur acoperiș. Hotelurile sunt una dintre cele mai complexe aplicații când vorbim de gestionarea apelor uzate, sau a celor pluviale. Cerințele exigente pentru siguranță, dar și confortul oaspeților, la care adaugăm și necesitatea unei estetici unice și unitare, îndreaptă arhitecții și investitorii să se adreseze experților fiecărui domeniu în parte.

Pentru un hotel este imperios necesar ca toate sistemele să fie durabile, dar ușor de întreținut, orice avarie ar putea produce pagube majore afacerii în sine.

Profesioniștii de la ACO au supus sistemele pentru managenetul apelor uzate sau pluviale la toate provocările pe care le implică acest tip de aplicație. Fie că vorbim de cele mai sofisticate hoteluri din lume  sau pur și simplu de mici hoteluri sau pensiuni, diversitatea sistemelor ACO răspunde pe măsură.

ACO are o experiență îndelungată cu acest tip proiecte, unele dintre ele cu cele mai mari exigente. Vorbim aici de lanțurile hoteliere exclusiviste din toată lumea.

Aplicațiile ACO se potrivesc pentru:

Acoperiș și fațade

Acoperișurile, fațadele și terasele  înconjoară clădirea. Toate izolează clădirea de factorii mediului extern. Proiectarea defectuoasă a acestora poate aduce prejudicii mari clădirii.

Pe noi, cei de la ACO, ne preocupă ca sistemele noastre să garanteze că apa de la exterior nu ajunge în clădire sau la fundațiile acesteia.  ACO Profiline este o rigolă cu preluarea apei prin perforațiile din pereții laterali. ACO Spin este un sistem de gură de scurgere cu elemente de aducere la cotă pentru acoperișuri verzi.

Zona de intrare

Nu există a doua șansă pentru prima impresie. Zona de intrare în hotel este o introducere pentru ceea ce urmează. Practic este cea mai traficată zonă, unde esteticul este primordial, la fel ca și o mentenanță ușoară, care să nu întrerupă fluxul.

Ștergătoarele de picioare ACO sau capacele de acces care se integrează perfect în finisaj sunt soluții care completează perfect eleganța și funcționabilitatea lobby-ului.

 

Sălile de baie

Într-un hotel baia este un element esential. Mai ales pentru că implică o interacțiune directă și intimă cu oaspetele. În proiectarea acesteia nu se fac compromisuri: toate cerințele privind siguranța, confortul și ambianța trebuie îndeplinite, pentru a oferi o experiență suprinzătoare prin modernitate cu spații generoase și libertatea design-ului.

Rigole de duș, profile de compensare a pantei, guri de scurgere sanitare, lumini integrate în ambient sau soluții pentru recuperarea energiei, sunt soluțiile ACO pentru băi ultramoderne.

 

Zona SPA

Piscina, ca de altfel întreaga zonă SPA necesită o atenție sporită nu numai asupra design-ului și esteticii, cât mai ales asupra igienei.

ACO oferă o multitudine de opțiuni de proiectare pentru gestionarea apelor uzate care pot fi integrate în conceptul  design-ului  universal, inclusiv design igienic.

 

Restaurant zona de bucătărie

Bucătăriile profesionale reprezintă un mediu puternic încărcat, cu suprafețe umede și uleioase, datorită abundenței de lichide atât în ​​procesul de gătire, cât și în procesul de curățare. Foarte des aceste lichide sunt fierbinți. Apele uzate conțin potențial grăsimi care nu pot fi evacuate la sistemul de canalizare, deoarece acestea pot congestiona canalizarea. În combinație, acești factori afectează siguranța alimentară, costurile de operare și siguranța personalului. Rigolele sau gurile de scurgere împreună cu separatoarele de grăsimi sunt soluțiile ACO pentru a gestiona toți acești factori.

 

Demisoluri

În cazul hotelurilor orice spațiu este utilizat și eficientizat. Demisolurile sunt de multe ori puse în valoare ca spații ce oferă servicii.

De aceea este nevoie ca acestea să ofere aerul proaspăt, lumina naturală și protecția împotriva inundațiilor sau a umezelii. Curțile de lumină, dar și clapetele antiretur sunt soluțiile ACO pentru aceste spații. Pe lângă cele menționate mai sus sunt eficiente și pentru protecția fundațiilor. Ajută așadar la păstrarea integrității clădirii.

 

Parcare

Zonele de parcare sunt parte integrantă a fiecărui hotel sau clădire publică. Acestea sunt un factor important  pentru întreaga funcționare a clădirii, care influențează activitatea operativă a personalului și confortul oaspeților. Fie că parcarea este la exterior, gestionarea unor cantități mari de ape pluviale, în subteran, sau supraetajată, unde sunt de gestionat apele care ajung din exterior pe roțile masinilor, de obicei sub formă de zăpadă și unde avem constrângeri de proiectare, înălțime de montaj și de existența altor instalații în pardoseală – la ACO este disponibilă o gamă largă de sisteme și servicii profesionale care  garantează o soluție optimă, inclusiv separatoare de hidrocarburi.

Landscaping

Designul și designul zonelor verzi și pedestriene este o parte integrantă a arhitecturii contemporane, deosebit de importantă pentru unicitate și comfortul locuitorilor. Pentru hoteluri este cu atât mai important, cu cât interesul pentru o experiență inedită este mai mare.

Ca un punct de intersecție dintre arhitectură și natură, arhitecții peisagiști sunt interesați să asigure un echilibru între protecția mediului, design, comfort și siguranță.

Pentru peisagistică sunt mai multe soluții de la ACO începând cu stabilizatoarele pentru gazon sau pentru pietriș, capacele de acces, elemente din fontă pentru protecția copacilor.

 

Pentru detalii privind soluțiile ACO pentru hoteluri, contactați departamentul tehnic la tehnic@aco.ro sau direct pe site aco.ro/hoteluri