Top 5 orase cu cei mai multi metri patrati de spatii office moderne din Romania

In anul 2017, stocul modern de spatii de birouri din capitala tarii a ajuns la un cuantum impresionant de peste 2,6 milioane metri patrati, din care aproximativ 1.2 milioane metri patrati sunt reprezentati de cladiri de clasa A si aproximativ 1.4 milioane metri patrati sunt cladiri de clasa B, conform datelor CBRE.

Planurile de extindere ale multinationalelor in centrele universitare ale tarii, competitia pe forta de munca precum si lucrarile de schimbare de destinatie ale unor cladiri in spatii de birouri au dus la cresterea semnificativa a pietei, iar aceasta directie incepe sa fie urmata tot mai mult si de principalele orase regionale din Romania (Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara).

Cu toate ca se afla departe de stocul din Bucuresti, stocul de spatii de birouri moderne din orasele amintite mai sus insumeaza 700.000 de metri patrati, iar estimarile Cushman Wakefield Echinox vad un potential de crestere al pietei de birouri din afara Bucurestiului in 2018 pana la pragul de 1.000.000 de metri patrati.

Top 5 orase:

1. Bucuresti: 2.6 milioane de metri patrati
2. Cluj-Napoca: 310.000 de metri patrati
3. Iasi: 235.000 de metri patrati
4. Timisoara: 195.000 de metri patrati
5. Brasov: 90.000 de metri patrati

Doresti sa afli ce proiecte office sau retail se pregatesc in judetul tau? Solicita un demo live gratuit pe www.victa.ro –  asistenta de vanzari la santiere care te ajuta sa afli primul unde poti oferta.

Citeste pe larg despre acest subiect aici.