Satu Mare: Iată cine a câștigat licitația pentru transformarea zonei degradate a malurilor Someşului în parc

Proiectul constă în remodelarea terenului şi transformarea acestuia într-un parc și un loc de promenadă pentru sătmăreni. Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție este de 6,2 milioane lei.

presasm.ro

Firmele care au câștigat licitația pentru execuția proiectlui sunt Tarr & Tarr SRL, Montelectro Light SRL, Nirvana Studio și Thermo Control.

În cadrul proiectului se va realiza dotarea zonei cu facilităţi de recreere şi petrecere a timpului liber prin amenajare de alei, locuri de joacă, terenuri de sport / fitness, montarea de mobilier urban, instalaţii de iluminat, supraveghere video, distribuţie semnal Wi-Fi.

Malurile Someşului constituie astăzi cea mai mare rezervă de suprafeţe publice din oraş. Interdicţia de construire a reuşit să prezerve caracterul natural al zonei aflate între diguri. Cele două diguri susţin cel mai important traseu pietonal al oraşului, pe direcţie Est-Vest. Parcurse de principalul traseu pietonal şi velo al oraşului, malurile Someşului se pot transforma într-un parc care să alinieze în lungul său oferte de agrement şi sport. Amenajarea peisageră a malurilor râului şi mobilarea lor cu oferte de agrement creşte atractivitatea ca spaţiu public.