Rutier Conex XXI SRL, câștigătorul contractului de modernizare a Transfăgărășanului

Într-un anunț recent, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a dezvăluit că a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de modernizare a unui segment important al drumului național DN7C, cunoscut sub numele de Transfăgărășan.

Lucrările de modernizare sunt planificate să aibă loc între kilometrii 104 și 130,8 ai acestui drum spectaculos. Dintre cei trei ofertanți implicați în competiție, firma Rutier Conex XXI SRL a ieșit învingătoare, prezentând o ofertă financiară de 8,4 milioane de lei (fără TVA). Conform detaliilor furnizate, această companie va avea un termen de 12 luni pentru a finaliza proiectul.

Scopul principal al modernizării este de a implementa soluții tehnice care să asigure circulația în condiții de siguranță pe Transfăgărășan pe o perioadă cât mai lungă posibilă în fiecare an, în special între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascadă.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Transport 2021 – 2027, evidențiind importanța acordată infrastructurii rutiere și a facilităților de transport în cadrul strategiei de dezvoltare pe termen lung. Contractul va putea fi semnat odată cu expirarea perioadei de depunere a contestațiilor și rezolvarea acestora.

Pentru cei care doresc să fie la curent cu proiectele de infrastructură rutieră și turistică platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

SURSA ARTICOL