ROMHOTEL, peste 70 de companii din industria ospitalitatii

Intre 12 si 15 noiembrie, In Centrul Expozitional Romexpo, are loc cel mai important eveniment din industria ospitalitatii, Expozitia Internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante – ROMHOTEL.DSC_0067

Peste 70 de companii din cinci tari vor prezenta, pe parcursul a patru zile, o serie de produse si servicii specifice pietei de HORECA, precum si noutatile aparute Intr-un domeniu aflat In continua schimbare si dezvoltare.

ROMHOTEL (www.romhotel.ro) ocupa la aceasta editie peste 2210 de mp si este organizat In Pavilioanele C4 si C5 ale Centrului Expozitional Romexpo. Tarile reprezentate la expozitie sunt: Bulgaria, Moldova, Romania, Slovacia si Ungaria.

La cea de-a 23-a editie a ROMHOTEL vor fi prezente firme care ofera atat solutii dedicate amenajarii si dotarii hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor si barurilor, cum ar fi: mobilier, decoratiuni si accesorii pentru structurile de primire, unitatile de alimentatie publica, catering, fast-food, cat si echipamente nou aparute, care se pot folosi In cadrul acestora: produse de asigurare a igienei si curateniei, electronice mari si mici, produse de Intretinere ale retelelor electrice si de Incalzire a acestor incinte, solutii de iluminat, etc.

Evenimentul da ocazia companiilor romanesti de a-si promova solutiile dedicate jucatorilor de pe piata de HORECA, prin stabilirea unor relatii comerciale cu producatori si distribuitori nationali si internationali.

ROMHOTEL ofera producatorilor si distribuitorilor de mobilier, uniforme, dotari si echipamente destinate hotelurilor si altor unitati din domeniu posibilitatea de a interactiona cu clientii finali care pot fi din specialisti din HORECA sau de pe oiata de retail.

Concomitent cu acest eveniment, In Centrul Expozitional ROMEXPO ( Pavilioanele C1-C3), se desfasoara Targul de Turism al Romaniei – editia de toamna

(www.targuldeturism.ro)DSC_0175

Programul de vizitare al expozitiei ROMHOTEL:

  • 12-14 noiembrie 2015, orele: 10.00-18.00
  • 15 Noiembrie 2015, orele: 10.00-16.00

Loc de desfasurare: Pavilioanele C4 si C5

Acces:
Bilet intrare adulti si studenti: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.

Biletele pot fi achizitionate si online, accesand platforma de vanzare bilete.      DSC_0341

Program manifestari conexe

ROMHOTEL – Pavilionul C4-C5

Joi, 12 Noiembrie 2015                                                                                          

Stand Sarbatoarea Gustului

10:00-18:00 – Degustari inghetata Corso si La Strada, retete cu produse Edenia

12:00-13:00 – Ateliere de paine si viennoiserie (produse de brutarie cu specific de patiserie, specialitati de patiserie de origine vieneza, cum sunt: pain au chocolat, croissant-ele, etc.; Ateliere sunt coordonate de Chef Sebastian Soltan – La Loraine, Macromex

13:00-14:00 – Gatit sub vid cu Gilda Serban – Multivacum

14:00-16:00 – Trenduri culinare cu Chef Robert Voicu si Chef Laszlo Szabolcs – Unilever Food Solutions

17:00-18:00 – Cocktail Gusturi si Destinatii (Preparate din Italia, Franta, Romania, Grecia, Belgia si Liban)

Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE

10:00-17:00 Calificari pentru proba de Latte Art

Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”

10:00-18:00 Expozitie de proiecte:

  • Lucrari expuse pe panouri publicitare, ale absolventilor arhitecti  din Diaspora – ALUMNI – UAUIM
  • Lucrari studentesti cu hoteluri prezentate pe panouri de tip publicitar.

Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011

12:00-13:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

14:00-15:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

16:00-17:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri3

Vineri, 13 Noiembrie 2015                                                                                     

Pavilion C6, Sala Iorga

Sarbatoarea Gustului si Romexpo S.A.

11:00-15:00 Black Sea Food Summit

Primul eveniment regional care reuneste atat actorii locali, cat si pe cei internationali, din industria alimentatiei si de Food Service (servicii de catering), pentru a dezbate teme si solutii ce au ca scop un viitor mai bun In ceea ce priveste consumul produselor locale, fara a epuiza resursele si politicile de anti-risipa alimentara pentru protectia mediului Inconjurator.
Cu aceasta ocazie sunt invitati doi chefi de renume (Jacques Henrio, specialist In prelucrarea si designul de prezentare al produselor si preparatelor din carne si Frédéric Jaunault, specialist in designul si sculptura In fructe si legume) pe prezentare produselor din Franta care vor face demonstratii culinare, Insotite de degustari, In timpul desfasurarii prezentarilor si dezbaterilor ale caror Teme de interes sunt:

  1. Respectarea produsului: cum se optimizeaza excelenta si calitatea produselor traditionale?
  2. Ecosistem alimentar: care este echilibrul Intre resurse si nevoile alimentare, evitand epuizarea regiunii?
  3. Management: ce tip de organizare viitoare poate fi adaptata pentru echipele din industria de Food Service (catering) ?
  4. Educatie: ce reforme si solutii trebuie implementate pentru o mai buna educatie pentru industria de Food Service, a alimentatiei si a sectorului HORECA.

In cadrul acestui eveniment conex al ROMHOTEL vor avea loc discutii si demonstratii culinare care ilustreaza tendintele In gastronomia din Romania

Pavilion H3

Sala de conferinte 1

Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”

10:00-14:00 „Semnificatii si conexiuni In spatiul arhitectural”

Pavilion C4

Stand Sarbatoarea Gustului

15:30-17.00 Cocktail organizat In cadrul Black Sea Food Summit

Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE

10:00-13:00 Semifinala Coffee in Good Spirits

12:00-18:00 Latte Art – Art Bar

13:00-14:30 Art Bar

15:00-18:00 Semifinala Coffee in Good Spirits

Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”

10:00-18:00 Expozitie de proiecte:

  • Lucrari pe panouri mousse ale absolventilor arhitecti  din Diaspora – ALUMNI – UAUIM
  • Lucrari studentesti cu hoteluri prezentate pe panouri mousse

Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011

12:00-13:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

14:00-15:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

16:00-17:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri4

Sambata, 14 Noiembrie 2015                                                                                

Stand Sarbatoarea Gustului

10:00-11:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist In prepararea si designul

produselor si preparatelor din carne), campion la Meilleur Ouvrier de France 1986

13:00-14:30 Master Class cu Chef Frederic Jaunault, campion mondial In sculptura In fructe si legume, titlu obtinut la concursul Meilleur Ouvier de France Primeur 2011

16:00-17:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist In prepararea si designul produselor si preparatelor din carne)

Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE

10:00-13:00 Finala Competitiei Latte Art

15:00-17:00 Finala Coffee in Good Spirits

Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”

10:00-18:00 Expozitie de proiecte:

  • Lucrari pe panouri mousse ale absolventilor arhitecti  din Diaspora – ALUMNI – UAUIM
  • Lucrari studentesti cu hoteluri prezentate pe panouri mousse.

Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011

12:00-13:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

14:00-15:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

16:00-17:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

Duminica, 15 Noiembrie 2015                                                                               

Stand Sarbatoarea Gustului

10:00-16:00 Degustari Inghetata Corso si La Strada, retete cu produse Edenia

10:00-12:00 Cupa de Sandwich

Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”

10:00-16:00 Expozitie de proiecte:

  • Lucrari pe panouri mousse ale absolventilor arhitecti  din Diaspora – ALUMNI – UAUIM
  • Lucrari studentesti cu hoteluri prezentate pe panouri mousse

Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE

10:00-12:00 Pregatiri pentru Competitia de Cup Tasting

13:30-16:00 Semifinala si finala Competitiei de Cup Tasting

Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011

12:00-13:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri

14:00-15:00 „Scoala vinului” – curs de degusta

Despre: ROMEXPO S.A. (www.romexpo.ro) este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, Imbinand traditia cu experienta si calitatea de nivel international, toate In beneficiul expozantilor si vizitatorilor specialisti care, an de an, confirma buna reputatie a firmei.

ROMEXPO S.A. este recunoscut si pe plan international, fiind membru cu drepturi depline al Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii – UFI, al Aliantei Targurilor din Europa Centrala – CEFA, al Uniunii Internationale de Raportare a Statisticilor Expozitiilor – CENTREX si al Asociatiei Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa – EURASCO.

Societatea dispune de propriul sau centru de expozitii, denumit Centrul Expozitional ROMEXPO, care se Intinde pe o suprafata totala de 100.000 mp. Din 1991, strategia de dezvoltare a societatii ROMEXPO S.A. s-a concentrat pe trei directii prioritare: modernizare, diversificare si specializare, toate acestea Intr-un efort de crestere substantiala a calitatii serviciilor atat pentru expozanti, cat si pentru vizitatorii specialisti, din ce In ce mai exigenti.

Pentru alte informatii destinate presei, va rugam contactati: Andreea Caitas,

PR Coordinator,mailto:andreea.caitas@romexpo.ro, tel: 0752 1888 57, 0758 837 759.