ROMHOTEL, peste 70 de companii din industria ospitalitatii
|Intre 12 si 15 noiembrie, In Centrul Expozitional Romexpo, are loc cel mai important eveniment din industria ospitalitatii, Expozitia Internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante – ROMHOTEL.
Peste 70 de companii din cinci tari vor prezenta, pe parcursul a patru zile, o serie de produse si servicii specifice pietei de HORECA, precum si noutatile aparute Intr-un domeniu aflat In continua schimbare si dezvoltare.
ROMHOTEL (www.romhotel.ro) ocupa la aceasta editie peste 2210 de mp si este organizat In Pavilioanele C4 si C5 ale Centrului Expozitional Romexpo. Tarile reprezentate la expozitie sunt: Bulgaria, Moldova, Romania, Slovacia si Ungaria.
La cea de-a 23-a editie a ROMHOTEL vor fi prezente firme care ofera atat solutii dedicate amenajarii si dotarii hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor si barurilor, cum ar fi: mobilier, decoratiuni si accesorii pentru structurile de primire, unitatile de alimentatie publica, catering, fast-food, cat si echipamente nou aparute, care se pot folosi In cadrul acestora: produse de asigurare a igienei si curateniei, electronice mari si mici, produse de Intretinere ale retelelor electrice si de Incalzire a acestor incinte, solutii de iluminat, etc.
Evenimentul da ocazia companiilor romanesti de a-si promova solutiile dedicate jucatorilor de pe piata de HORECA, prin stabilirea unor relatii comerciale cu producatori si distribuitori nationali si internationali.
ROMHOTEL ofera producatorilor si distribuitorilor de mobilier, uniforme, dotari si echipamente destinate hotelurilor si altor unitati din domeniu posibilitatea de a interactiona cu clientii finali care pot fi din specialisti din HORECA sau de pe oiata de retail.
Concomitent cu acest eveniment, In Centrul Expozitional ROMEXPO ( Pavilioanele C1-C3), se desfasoara Targul de Turism al Romaniei – editia de toamna
Programul de vizitare al expozitiei ROMHOTEL:
- 12-14 noiembrie 2015, orele: 10.00-18.00
- 15 Noiembrie 2015, orele: 10.00-16.00
Loc de desfasurare: Pavilioanele C4 si C5
Acces:
Bilet intrare adulti si studenti: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.
Biletele pot fi achizitionate si online, accesand platforma de vanzare bilete.
Program manifestari conexe
ROMHOTEL – Pavilionul C4-C5
Joi, 12 Noiembrie 2015
Stand Sarbatoarea Gustului
10:00-18:00 – Degustari inghetata Corso si La Strada, retete cu produse Edenia
12:00-13:00 – Ateliere de paine si viennoiserie (produse de brutarie cu specific de patiserie, specialitati de patiserie de origine vieneza, cum sunt: pain au chocolat, croissant-ele, etc.; Ateliere sunt coordonate de Chef Sebastian Soltan – La Loraine, Macromex
13:00-14:00 – Gatit sub vid cu Gilda Serban – Multivacum
14:00-16:00 – Trenduri culinare cu Chef Robert Voicu si Chef Laszlo Szabolcs – Unilever Food Solutions
17:00-18:00 – Cocktail Gusturi si Destinatii (Preparate din Italia, Franta, Romania, Grecia, Belgia si Liban)
Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE
10:00-17:00 Calificari pentru proba de Latte Art
Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”
10:00-18:00 Expozitie de proiecte:
- Lucrari expuse pe panouri publicitare, ale absolventilor arhitecti din Diaspora – ALUMNI – UAUIM
- Lucrari studentesti cu hoteluri prezentate pe panouri de tip publicitar.
Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011
12:00-13:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri
14:00-15:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri
16:00-17:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri
Vineri, 13 Noiembrie 2015
Pavilion C6, Sala Iorga
Sarbatoarea Gustului si Romexpo S.A.
11:00-15:00 Black Sea Food Summit
Primul eveniment regional care reuneste atat actorii locali, cat si pe cei internationali, din industria alimentatiei si de Food Service (servicii de catering), pentru a dezbate teme si solutii ce au ca scop un viitor mai bun In ceea ce priveste consumul produselor locale, fara a epuiza resursele si politicile de anti-risipa alimentara pentru protectia mediului Inconjurator.
Cu aceasta ocazie sunt invitati doi chefi de renume (Jacques Henrio, specialist In prelucrarea si designul de prezentare al produselor si preparatelor din carne si Frédéric Jaunault, specialist in designul si sculptura In fructe si legume) pe prezentare produselor din Franta care vor face demonstratii culinare, Insotite de degustari, In timpul desfasurarii prezentarilor si dezbaterilor ale caror Teme de interes sunt:
- Respectarea produsului: cum se optimizeaza excelenta si calitatea produselor traditionale?
- Ecosistem alimentar: care este echilibrul Intre resurse si nevoile alimentare, evitand epuizarea regiunii?
- Management: ce tip de organizare viitoare poate fi adaptata pentru echipele din industria de Food Service (catering) ?
- Educatie: ce reforme si solutii trebuie implementate pentru o mai buna educatie pentru industria de Food Service, a alimentatiei si a sectorului HORECA.
In cadrul acestui eveniment conex al ROMHOTEL vor avea loc discutii si demonstratii culinare care ilustreaza tendintele In gastronomia din Romania
Pavilion H3
Sala de conferinte 1
Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”
10:00-14:00 „Semnificatii si conexiuni In spatiul arhitectural”
Pavilion C4
Stand Sarbatoarea Gustului
15:30-17.00 Cocktail organizat In cadrul Black Sea Food Summit
Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE
10:00-13:00 Semifinala Coffee in Good Spirits
12:00-18:00 Latte Art – Art Bar
13:00-14:30 Art Bar
15:00-18:00 Semifinala Coffee in Good Spirits
Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”
10:00-18:00 Expozitie de proiecte:
- Lucrari pe panouri mousse ale absolventilor arhitecti din Diaspora – ALUMNI – UAUIM
- Lucrari studentesti cu hoteluri prezentate pe panouri mousse
Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011
12:00-13:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri
14:00-15:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri
16:00-17:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri
Sambata, 14 Noiembrie 2015
Stand Sarbatoarea Gustului
10:00-11:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist In prepararea si designul
produselor si preparatelor din carne), campion la Meilleur Ouvrier de France 1986
13:00-14:30 Master Class cu Chef Frederic Jaunault, campion mondial In sculptura In fructe si legume, titlu obtinut la concursul Meilleur Ouvier de France Primeur 2011
16:00-17:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist In prepararea si designul produselor si preparatelor din carne)
Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE
10:00-13:00 Finala Competitiei Latte Art
15:00-17:00 Finala Coffee in Good Spirits
Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”
10:00-18:00 Expozitie de proiecte:
- Lucrari pe panouri mousse ale absolventilor arhitecti din Diaspora – ALUMNI – UAUIM
- Lucrari studentesti cu hoteluri prezentate pe panouri mousse.
Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011
12:00-13:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri
14:00-15:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri
16:00-17:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri
Duminica, 15 Noiembrie 2015
Stand Sarbatoarea Gustului
10:00-16:00 Degustari Inghetata Corso si La Strada, retete cu produse Edenia
10:00-12:00 Cupa de Sandwich
Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”
10:00-16:00 Expozitie de proiecte:
- Lucrari pe panouri mousse ale absolventilor arhitecti din Diaspora – ALUMNI – UAUIM
- Lucrari studentesti cu hoteluri prezentate pe panouri mousse
Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE
10:00-12:00 Pregatiri pentru Competitia de Cup Tasting
13:30-16:00 Semifinala si finala Competitiei de Cup Tasting
Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011
12:00-13:00 „Scoala vinului” – curs de degustare de vinuri
14:00-15:00 „Scoala vinului” – curs de degusta
Despre: ROMEXPO S.A. (www.romexpo.ro) este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, Imbinand traditia cu experienta si calitatea de nivel international, toate In beneficiul expozantilor si vizitatorilor specialisti care, an de an, confirma buna reputatie a firmei.
ROMEXPO S.A. este recunoscut si pe plan international, fiind membru cu drepturi depline al Asociatiei Mondiale a Industriei de Expozitii – UFI, al Aliantei Targurilor din Europa Centrala – CEFA, al Uniunii Internationale de Raportare a Statisticilor Expozitiilor – CENTREX si al Asociatiei Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa – EURASCO.
Societatea dispune de propriul sau centru de expozitii, denumit Centrul Expozitional ROMEXPO, care se Intinde pe o suprafata totala de 100.000 mp. Din 1991, strategia de dezvoltare a societatii ROMEXPO S.A. s-a concentrat pe trei directii prioritare: modernizare, diversificare si specializare, toate acestea Intr-un efort de crestere substantiala a calitatii serviciilor atat pentru expozanti, cat si pentru vizitatorii specialisti, din ce In ce mai exigenti.
Pentru alte informatii destinate presei, va rugam contactati: Andreea Caitas,
PR Coordinator,mailto:andreea.caitas@romexpo.ro, tel: 0752 1888 57, 0758 837 759.