Renovarea Cazinoului din Vatra Dornei: Un spectacol de lumină în inima orașului

Subliniind istoria bogată și patrimoniul cultural, Cazinoul din Vatra Dornei a renăscut recent în lumina unei spectaculoase iluminări, evidențiind noile detalii arhitecturale aduse de amplele lucrări de renovare. Această clădire venerabilă, înființată acum 125 de ani, a fost salvată de la uitare printr-un generos proiect de finanțare europeană în valoare de 3,3 milioane de euro, inițiat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare și restaurare, orașul se pregătește să sărbătorească redeschiderea oficială a Cazinoului pe 28 noiembrie, o coincidență fericită cu Ziua Bucovinei. Festivitatea promite a fi un eveniment memorabil, marcând nu doar renasterea acestui simbol arhitectonic, ci și celebrând identitatea culturală a regiunii.

Cazinoul revitalizat va adăposti Centrul Muzeal Cazinoul Băilor, oferind vizitatorilor o incursiune fascinantă în istoria sa îndelungată și în patrimoniul vibrant al Bucovinei. Expozițiile vor ilustra evoluția cazinoului de-a lungul timpului și vor arunca o lumină asupra bogăției culturale a regiunii.

Proiectul de renovare a fost posibil datorită finanțării consistente oferite de Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, subliniind importanța acordată îmbunătățirii mediului urban și conservării durabile a patrimoniului cultural. Această inițiativă nu doar salvează o clădire istorică, ci și transformă-o într-un pol cultural viu, conectând trecutul cu prezentul și oferind o sursă de mândrie pentru comunitatea locală.

Astfel, Cazinoul din Vatra Dornei devine nu doar un loc luminat spectaculos în peisajul urban, ci și un simbol strălucitor al perseverenței și aprecierii pentru patrimoniul cultural local.

Explorează posibilități de implicare în proiectele de revitalizare a clădirilor patrimoniului cultural

Implicarea în proiecte de revitalizare a clădirilor patrimoniului cultural poate aduce beneficii semnificative atât comunității, cât și dezvoltării afacerii tale. Un pas simplu pe care îl poți face este să verifici dacă județul tău se află pe lista proiectelor de revitalizare a clădirilor patrimoniului cultural. Află mai multe și explorează oportunitățile de contribuție accesând Victa.ro.

Verifică lista poiectelor de revitalizare a clădirilor patrimoniului cultural din România

SURSA ARTICOL: https://constructfocus.ro și https://victa.ro