Primul hotel subacvatic din lume, construit de un suedez

Cum ar fi să îţi petreci vacanţa la câţiva metri sub apă, înconjurat de peşti? O intrebare la care un artist din Suedia a găsit un răspuns concret. A construit primul hotel subacvatic din lume. Iar turiştii nu au întârziat să apară.

Hotelul subacvatic, aflat la trei metri adâncime, are, pentru moment, o singură cameră, însă artistul spune că acesta este doar prototipul. Dacă va avea succes, va realiza o construcţie mai mare. Camera cu două paturi are ferestre pe toţi cei patru pereţi, cu vedere direct la adâncurile lacului.

Nu se vede prea departe, pentru că apa nu e chiar limpede, însă poţi aştepta momentul când peştii se apropie de geam. Pentru a ajunge în acest dormitor, cei doi oaspeţi ai hotelului coboară pe o scară verticală. În partea de la suprafaţa apei, construcţia a fost realizată în aşa fel încât să semene cât mai mult cu o căsuţă suedeză tradiţională. În cazul în care turiştii se simt prea strâmtoraţi înăuntru şi simt nevoia să iasă la suprafaţă, au la dispoziţie o barcă gonflabilă cu care pot face înconjurul lacului.

Autorul proiectului este un artist suedez cunoscut pentru experienţele sale inedite, care includ şi un minihotel construit într-un copac în parcul din centrul oraşului natal.

Sursa
Add a Comment