O nouă destinație de shopping: Iași găzduiește al patrulea magazin Ikea din România

Ikea, gigantul suedez al mobilierului și designului interior, își consolidează prezența în România prin achiziționarea unui teren în cadrul viitorului proiect Moldova Mall din Iași. Proiectul, dezvoltat de Prime Kapital, se anunță a fi o combinație complexă, incluzând atât un mall regional, cât și alte facilități.

Acesta va marca al patrulea magazin Ikea din țară, extinzându-se în afara capitalei și a orașului Timișoara. Cu două magazine în București și unul în Timișoara, Ikea își îndreaptă atenția către Iași, unde demersurile pentru obținerea autorizațiilor necesare deja au început. Viitorul magazin Ikea va fi construit pe un teren de 5,2 hectare, situat în proximitatea Brico Depot, în cadrul proiectului ERA Shopping Park.

Această expansiune reprezintă nu doar o mișcare strategică pentru Ikea, ci și o investiție semnificativă pentru dezvoltatorul Prime Kapital. Compania este deja implicată în proiectul Silk District, care cuprinde 2.500 de apartamente și 100.000 de metri pătrați de birouri. Moldova Mall va completa această infrastructură variată, contribuind la diversificarea ofertei în regiune.

Deși primele zvonuri privind un magazin Ikea în Iași datează din 2008, planurile prind acum contur și devin realitate. Proiectul Moldova Mall va fi un pas important în extinderea rețelei Ikea în România, consolidând prezența brandului și aducând o gamă variată de produse și servicii într-un nou centru comercial regional.

SURSA ARTICOL