Povestea ciocolatelelor de pe pernele hotelurilor

Obiceiul hotelierilor de a lasa o bomboana de menta, ciocolata pe pernele noilor clienti nu a inceput cu mult timp in urma, conform publicaţiei „Huffington Post”.

ciocolata

Gestul a devenit popular în anii ’50, iar persoana care l-a inspirat este  actorul Cary Grant. Totul a inceput cand acesta a fost cazat la luxosul hotel Mayfair, din St. Louis, Missouri, Statele Unite. Era, de altfel, un oaspete frecvent. Odata, în timpul casatoriei cu cea de-a treia sotie a sa, actrita Betsy Drake, Grant si-a facut aparitia la hotel cu una dintre amantele sale. Potrivit povestii, femeia a ajuns intr-una din seri inaintea actorului in apartamentul in care isi consumau amorul, unde a descoperit o alee „desenata” cu ciocolatele, care incepea in living si continua pana in dormitor, pe perne.

Directorul hotelului a aflat de aleea de ciocolata, cel mai probabil pentru ca personalul hotelier s-a ocupat de procurarea ciocolatelor şi de aşezarea lor. Bărbatului i-a placut atat de mult ideea, încat a inceput sa intampine oaspetii cu ciocolatele asezate pe pernele din dormitor.   Alte sute de hoteluri au adoptat apoi gestul, desi hotelul Mayfeir a renuntat după cativa ani. Cand acesta a fost vandut si transformat in Hotel Mangolia St. Louis în luna august a anului trecut, traditia a fost reluata.