Piata materialelor de constructii verzi va creste cu 11,8% pana in 2023

O analiza realizata de Quarte Business Intelligence si preluata de bursa.ro anunta ca piata materialelor de constructii verzi ar fi estimta sa ajunga la 426,35 miliarde de dolari in 2023, in urma unei cresteri de 11,81%, dupa ce in 2014 acest domeniu insuma 156,17 miliarde de dolari.

Jucatorii cei mai mari in aceasta piata sunt firme precum: Wienerberger, DuPont, LG Hausys, Pittsburgh Corning, Saint-Gobain, Alumasc Group, Bauder, Homasote ┼či Johnson Controls

Prin comparatie cu sectorul materialelor de constructii standard, cele destinate constructiilor verzi sunt mult mai rentabile, sigure si ecologice, ajutant la protejarea mediului inconjurator. Acestea sunt si reciclabile, datorita dorintei producatorilor de a creste gradul de constientizare privind poluarea mediului si efectele nocive pe care acest proces il au. Totodata, combaterea emisiilor de carbon sunt un alt aspect extrem de discutat, existand in prezent numeroase reglementari impuse in acest demers.

Aceeasi analiza mai precizeaza si faptul ca majoritatea cladirilor standard folosesc cantitati mari de energie, apa si materii prime pentur constructie si functionare, care emit cantitati mari de gaze cu efect de sera si care produc, de asemenea, o cantitate mare de deseuri din constructii si demolari.

Citeste mai multe informatii in noul numar Arhispec Magazin!