Piata hoteliera din Romania vazuta prin ochii companiei de consultanta in constructii VITALIS CONSULTING

Anul 2019 se anunta a fi unul cu impact pozitiv major asupra pietei hoteliere din Romania.

Pe fondul evolutiei ascendente a turismului din ultimii ani, precum si a potentialului crescut de dezvoltare la nivel regional, Europa de Est devine o destinatie din ce in ce mai des aleasa de catre vizitatori, atat pentru cei ce calatoresc in interes de serviciu, cat si pentru placere.

Dat fiind potentialul pietei, Romania starneste interesul investitorilor si dezvoltatorilor hotelieri, precum si al operatorilor parte a marilor grupuri hoteliere internationale si branduri de lux care isi doresc sa valorifice oportunitatea de a fi prezenti pe o piata in plina dezvoltare.

In acest context favorabil, numarul proiectelor de constructie din sectorul hotelier a crescut considerabil fata de anii trecuti, atat in Bucuresti, cat si in alte orase importante ale tarii, printre care Timisoara, Brasov, Sibiu si Cluj.

Vitalis Consulting, una dintre cele mai importante companii de consultanta in constructii, ce activeaza atat in Romania cat si in strainatate, coordoneaza la momentul actual lucrarile de constructie pentru proiecte hoteliere de amploare, atat branduri de lux internationale, cat si branduri in plina dezvoltare.

ÔÇ×Vedem o evolutie pozitiva a sectorului hotelier atat pentru Bucuresti, cat si pentru alte mari orase ale Romaniei. In prezent coordonam lucrarile de constructie pentru doua proiecte hoteliere importante in Bucuresti, unul dintre acestea urmand sa functioneze sub brandul de lux Swissotel si un altul Ibis Style. Pe langa acestea, suntem implicati in dezvoltarea unui nou hotel Ibis in Timisoara si in renovarea hotelului Sport din Cluj, sub un nou concept. Toate aceste proiecte urmeaza a fi livrate in urmatorii ani si vor creste numarul camerelor disponibile in oferta de cazare hoteliera nationala cu peste 700.ÔÇŁ, spune Florin Popa, Managing Partner al Vitalis Consulting.

In 13 ani de activitate in domeniul consultantei in constructii, compania Vitalis a fost implicata in dezvoltarea unor proiecte hoteliere de anvergura, atat in Romania cat si in strainatate, in Marea Britanie.

ÔÇ×In perioada 2014-2015 Vitalis Consulting a oferit servicii de Project si Cost Management pentru doua proiecte hoteliere de lux: dezvoltarea primului Hotel Mercure din centrul capitalei, avand 114 camere si Ramada Plaza in Craiova cu 162 de camere. De asemenea, in 2017 am fost implicati in livrarea hotelului Hilton Garden Inn din Bucuresti, proiectat pe 9 etaje si 201 camere. Pentru acest proiect am oferit, pe langa Project si Cost Management si servicii de Dirigentie de Santier si Coordonare Sanatate si Siguranta in munca.ÔÇŁ, spune Florin Popa.

Un avantaj al firmei Vitalis Consulting consta in experienta detinuta de aceasta pe piata hoteliera internationala, materializata prin implicarea in constructia a trei hoteluri sub branduri in plina dezvoltare, in Londra, in parteneriat cu Red Sea Group: Riverbank Park Plaza (394 de camere), Hercules House Park Plaza (494 camere) si Club A40 (220 camere).

Despre experienta in industria hoteliera londoneza, Florin Popa, Directorul General al Vitalis Consulting, spune ca a fost o buna oportunitate de dezvoltare pentru companie si un exercitiu de cunoastere: ÔÇ×Industria hoteliera din Regatul Unit este una foarte dezvoltata si in plina evolutie datorita potentialului turistic ridicat la nivel regional. Proiectele hoteliere ale caror lucrari de constructie le-am coordonat acolo au fost unele de amploare. Ne-au oferit o noua perspectiva, precum si oportunitatea de a ne dezvolta si imbunatati serviciile, in functie de cerintele partenerilor nostri.ÔÇŁ

In ceea ce priveste evolutia sectorului hotelier in urmatorii ani, este asteptata o crestere a ofertei de cazare la nivel national, atat din prisma proiectelor aflate in plina desfasurare ce urmeaza a fi livrate pana la final de 2019 sau anul viitor, cat si in ceea ce priveste noile investitii: ÔÇ×Dat fiind contextul favorabil in care se regaseste piata hoteliera din Romania la momentul actual, precum si atractivitatea crescuta in ochii investitorilor si marilor lanturi hoteliere internationale pentru tara noastra, preconizam o crestere cu cel putin 20% a ofertei de cazare la nivel national in urmatorii 2 ani. De asemenea, ne asteptam ca tot mai multe branduri de lux sa isi faca aparitia pe piata hoteliera din Romania in anii ce urmeaza.ÔÇŁ, afirma Florin Popa.