Parcul Petőfi din Oradea va fi modernizat în această vară. Va avea bănci smart, grădină japoneză și loc de cafenea

Parcul Petőfi din Oradea va fi modernizat și înfrumusețat, iar lucrările vor debuta la începutul acestei veri, a anunțat miercuri Primăria Oradea. În urma unei licitații adjudecate la finalul anului trecut, contractul pentru lucrări a fost atribuit firmei Dumexim, investiția depășind 7 milioane de lei fără TVA. 

Varianta modernizată a parcului va include o cafenea, bănci smart, adică cu wi-fi și posibilitatea de a încărca bateriile telefoanelor, o grădină japoneză, un loc de joacă și toalete moderne.

„Toate intervențiile au fost gândite în așa fel încât să nu altereze caracterul istoric al parcului. Totodată, amenajările care vor fi realizate au la bază studiul peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică şi istorică”, se arată în informarea transmisă miercuri de municipalitatea orădeană.

ebihoreanul.ro

Cu o investiție de 7.055.000 de lei, firma Dumexim s-a angajat să realizeze atât proiectarea (4 luni), cât și execuția lucrărilor (12 luni). Constructorul va trebui să obțină și un aviz din partea Direcției Județene de Cultură Bihor înainte să înceapă lucrările.

„Etapa de proiectare a lucrărilor de modernizare a Parcului Petőfi a început, estimându-se ca aceasta să fie gata până la sfârșitul lunii mai. Data de începere a lucrărilor de execuție este iunie 2023”, se precizează în comunicatul Primăriei.

Lucrările includ amenajarea aleii de tranzit situată la limita sudică a parcului și paralelă cu strada Petőfi Sandor prin asfaltare, amenajarea cu piatră cubică a aleilor principale și cu piatră spartă a celor secundare, reamenajarea locului de joacă pentru copii cu pardoseală din tartan pentru aria de joc și zona de siguranță și gazon pentru restul suprafeței, restaurarea zidurilor de sprijin din piatră, a pergolei și zonei cu iaz și a grădinii japoneze prin utilizarea unor materiale naturale. 

Sursă: ebihoreanul.ro