Hotelul ascuns in pamant

Caeaclaveles este un studio de arta si hotel in La Pereda, Spania, ascuns in peisajul regiunii sub un acoperis verde cu forma organica. Proiectata de Longo si Roldan Arquitectos, constructia ofera vederi asupra spatiului verde din jur si a muntilor din departare, interactionand cu peisajul si maximizand economia de energie.

Forma cladirii se dezvolta din centru spre trei puncte cu deschideri catre muntii aflati in nordul sitului, cu zone umbrite si protejate la capatul fiecarui brat. Acoperisul verde porneste din capatul celor trei brate, peste cladire, oferind un gazon aditional pentru oaspetii hotelului. Interiorul este organizat in jurul unui perete masiv din piatra, cu rol structural, ce separa in acelasi timp hotelul de resedinta privata si studio.

Lumina patrunde prin deschiderile largi din sticla in incaperile constructiei, in timp ce acoperisul verde integreaza hotelul in peisajul natural, reduce impactul vizual al acestuia si consumul de energie prin termoizolatia aditionala.

Aflat la 4 km de orasul Llanes si la 5 minute de satul La pereda, hotelul este un refugiu linistit in peisajul rural al regiunii, usor accesibil datorita distantei mici fata de oras. Hotelul ofera cinci camere de cazare cu ferestre pe intreaga inaltime a nivelului si vederi spre gradina, paturi matrimoniale si zone de relaxare. Barul si restaurantul deservesc terasa din aer liber.

Sursa
Add a Comment