Nord-Est: Evoluția domeniului HoReCa în ultimele 3 luni

Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 159 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona de Nord-Est a țării. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de peste 1,03 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 2,79 miliarde RON.

Cele mai multe proiecte au fost identificate în Suceava (45) și Iași (41). De asemnea, au fost monitorizate și 25 proiecte în Bacău, 17 în Neamț, 16 în Botoșani și 14 în Vaslui.

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte monitorizate înultimele 3 luni în Nord-Est sunt spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție) și unități de cazare. De asemenea, au fost identificate și 25 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 32 proiecte de tip Food & Drinks, 3 centre de relaxare, 9 muzee, teatre, galerii, 6 proiecte de tip Entertainment și 3 de tip Expoziții și Conferințe.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 32 investiții în stadiul de proiectare, 50 în autorizare, 19 înainte de execuție, 35 în construcție, 6 în stadiul de amenajare, 14 finalizate, 1 în demolare și 2 în licitație.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Peste 47% dintre proiectele analizate au finanțare publică. Mai exact, au fost identificate 70 investiții private, 75 publice și 14 cu finanțare public-privată.

PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?
  • Bază sportivă TIP 1: teren fotbal, teren multifuncțional, clădire vestiare P+1Er, capacitate 5000 spectatori, Botoșani
  • Hotel resort P+1E+M cu sali de conferinta, restaurant, teren sport, Suceava
  • Teatru Național Vasile Alecsandri – Modernizare și reabilitare esplanadă, Iași
victa.ro
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 88 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Horel&Relaxare în Nord-Est. În funcție de numărul lucrărilor, cea mai activă companie este SIMION TEHNOCONSTRUCT, cu 7 proiecte, Următoarele poziții sunt ocupate de AVENSIS COMPANY, PALTINUL INTERAX PROIECT și TRUST AVB, cu 3 proiecte.

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, au fost identificați 56 antreprenori genreali în construcții care au executat lucrări din domeniul Horel&Relaxare în Nord-Est. Cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (7 proiecte) și ERVCONST GROUP INVEST (4 proiecte).