Milionarul Nahmany va transforma palatul Ştirbey din Bacău intr-un hotel de lux

Domeniul din Dărmăneşti a intrat, vineri, în proprietatea milionarului Itshak Nahmany. Preţul cu care tatăl vedetei Giulia Nahmany a intrat în posesia „bijuteriei” este de 400.000 de euro, cu care a cumpărat 12,5 hectare, din care peste 9,2 hectare  sunt curţi, construcţii (palatul) iar restul de trei hectare, pădure.

„Vreau să-l reabilitez, să redevină ceea ce a fost. A fost lăsat să devină o ruină. Era păcat ca o asemenea capodoperă să se dărâme. Voi face din el un hotel de lux”, a declarat Itsak Nahmany in interviul Click.

lux

Palatul şi Parcul Ştirbey, domeniu al boierilor români din secolul 19, a fost, de-a lungul timpului, sanatoriu TBC şi tabără pentru elevi. Palatul are peste o mie de metri pătraţi (1031 metri pătraţi), iar în jur se află încă 12 clădiri anexe (spaţii cazare, grajduri, sală de mese, sală de festivităţi) care totalizează încă o mie de metri pătraţi construiţi. Corpul principal de clădire are un hol somptuos de primire a invitaţilor, un salon mare, sufragerie, o bibliotecă şi o seră. Terasa oferă o privelişte unică asupra munţilor Nemira.

Chiar dacă Palatul Ştirbey se află în stare avansată de degradare, arhitectura dar şi istoria lui sunt lucrurile pe care mizeaza multimilionarul Itshak Nahmany .