Marriott a cumparat Starwood Hotels, devenind cea mai mare companie hoteliera din lume

Marriott International a achizitionat compania rivala Starwood, proprietara a brandurilor Sheraton, Westin, St, Regis, W Hotels, Le M├ęridien. Tranzactia este evaluata la 12.2 miliarde de dolari. Investitorii Starwood vor primi actiuni Marriot in valoare de 11,9 miliarde de dolari si 340 de milioane de dolari in numerar.

M&SDupa incheierea tranzactiei, Marriott International va deveni cea mai mare companie hoteliera din lume si va detine peste 5500 de proprietati si mai mult de 1,1 mil de camere. Marriot va fi urmat de lantul Hilton Worldwide, care are 4.400 de proprietati si peste 720 000 camere.

La noi in tara tranzactia va aduce doua hoteluri de cinci stele din Bucuresti sub aceea┼či umbrela. Hotelul Marriot ┼či fostul hotel Howard Johnson, numit acum Sheraton, de la Piata Romana. Insa niciunul dintre ele nu este controlat direct de catre americani. Atat Marriott┬á cat si Starwood controleaza doar brandurile.

Starwood a semnat un contract de franciza cu operatorul Grand Plaza in urma caruia fostul hotel Howard Johnson din capitala, a fost redenumit Sheraton. Marriott are o prezenta mai veche in Romania. Hotelul cu acelasi nume a fost inaugurat in Bucuresti in 1999. Insa este operat de asemenea printr-o franciza, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, controlat─â de constructorul austriac Strabag.