Maramureș: Pârtia olimpică de schi din staţiunea Borşa se va deschide la începutul iernii

Pârtia olimpică de schi din Borşa, situată în Munţii Pietrosul Rodnei, va fi dată în folosinţă la începutul iernii cu toate utilităţile funcţionale, a declarat luni primarul Sorin Timiş pentru AGERPRESS.

ziarulprofit.ro

“Urmărim cu mare atenţie evoluţia lucrărilor, avem frecvent discuţii cu părţile implicate în derularea proiectului şi avem asigurări ferme ca la începutul iernii, adică luna decembrie, pârtia să fie dată în folosinţă. Deja au trecut doi ani din momentul semnării documentelor care au dat startul acestei investiţii importante pentru judeţul Maramureş, implicit, pentru oraşul Borşa şi toate serviciile turistice conexe. Valoarea proiectul, de 90.173.281,41 lei, aparţine Ministerului Turismului şi probabil, fără a greşi, e una dintre cele mai importante investiţii de acest gen din ţară. Intenţia noastră, dar şi a operatorilor locali din turism e să redăm strălucirea de odinioară staţiunii montane, să avem turişti atât pe durata iernii, cât şi în timpul sezonului de vară. Borşa deţine un uriaş potenţial turistic, care trebuie exploatat inteligent, iar în urma acestei investiţii va beneficia atât administraţia locală, cât şi localnicii implicaţi în domeniul turismului”, a declarat Sorin Timiş.

Conform acestuia, pârtia are toate utilitățile funcționale și este dotată cu instalaţii de înzăpezit, iluminare pentru nocturnă şi o instalaţie nouă de telegondolă.

“Pârtia de schi este dotată cu echipamente şi instalaţii moderne, începând de la iluminat nocturn, instalaţii pentru înzăpezirea pârtiei şi o telegondolă de mare capacitate, adică, ar putea fi transportate pe munte până la 1.800 de persoane/oră. Practic, pârtia de schi funcţionează în acelaşi loc de aproape 71 de ani, iar în perioada interbelică aici au avut loc primele concursuri de schi din nord-vestul Transilvaniei. Pe aceeaşi pârtie, în lungime de 2.850 de metri, se vor putea organiza concursuri, antrenamente şi alte activităţi sportive. Partea bună e că, fiind în zona înaltă, zăpada rezistă până la sfârşitul lunii mai, extrem de avantajos pentru toate categoriile de turişti”, a mai precizat Sorin Timiş.