Cum ar fi sa dormi in turnul ceasului?

Denumit „Venetia Nordului”, orasul belgian Ghent imbina cu finete stilul nou cu cel vechi, inovatia cu traditia.

Dovada sta si camera temporara de hotel, situata la 23 de metri desupra pamantului, construita in jurul turnului cu ceas din gara centrala a orasului Ghent.

Camera a fost conceputa pentru proiectul artistic TRACK, de catre artistul japonez Tazu Rous. In acest proiect, diviziunea dintre spatiul privat si cel public este eliminata, prin faptul ca uriasul ceas ce supraveghea orasul de deasupra, va deveni de acum palpabil mai aproape. In intimitatea camerei, turistul ajunge fata in fata cu un monument public pe care, in cursul rutinei sale zilnice, il observa de la distanta, in mai putin de o secunda.

Tazu Rous este vestit pentru viziunile sale de proportii neobisnuite, folosind obiecte iconice preluate din spatiul public. La venirea sa in Europa, in anul 1987, a fost fascinat de prezenta excesiva- familiara, dar aproape neobservabila- a monumentelor publice si a statuilor pe strada. Prin incadrarea lor intr-un spatiu privat inovator, acestea pot fi experimentate intr-o maniera diferita.

Incepand din 2 iunie, cei ce viziteaza TRACK pot vedea camera intre orele 12- 18. De asemenea, acestia isi pot petrece noaptea in aceasta camera inedita, pentru suma de 105 Euro.

Sursa
Add a Comment