Luna martie a adus o crestere cu 8% a tarifelor hotelurilor europene

sursa foto

In luna martie a acestui an, tarifele hoteliere au crescut in medie cu 8% la nivel european, comparativ cu luna februarie a acestui an, potrivit Hotel Price Index, realizat lunar de site-ul trivago.

Potrivit Index-ului, o noapte de cazare in luna martie in Europa costa in medie 93 GBP, fata de 86 GBP in februarie.

Cele mai semnificative cresteri se inregistreaza in Spania ai Italia. In Roma, tarifele au crescut luna aceasta cu 33% comparativ cu luna februarie, la o medie de 109 GBP pe noapte, iar in Florenta tarifele au crescut cu 24%, la 102 GBP. Cele mai semnificative cresteri in Spania se inregistreaza luna aceasta in Sevilla – 39%, urmata de Valencia – 22%, Malaga – 21% si Granada – 20%.

In Istanbul tarifele au crescut cu 37% in aceasta luna, la o medie de 107 GBP pe noapte. O buna destinatie pentru a petrece Pastele Catolic care va fi in acest an pe 31 martie, este Barcelona unde tarifele au scazut cu 6% fata de luna trecuta, la o medie de 97 GBP pe noapte. Daca comparam tarifele de la hotelurile de 3 stele cu tarifele de la hotelurile de 4 stele, din weekendul in care se sarbatoreste Pastele Catolic, Dresden din Germania ofera cele mai bune tarife la 4 stele.

Hotelurile de 4 stele din Dresden sunt in medie cu 13% mai ieftine decat hotelurile de 3 stele, primele avand un tarif de 79 GBP, cele din urma avand un tarif de 91 GBP pe noapte, potrivit Indexului Preturilor Hoteliere realizat de trivago.

In Valencia, hotelurile de 4 stele sunt in medie cu 10% mai ieftine decat hotelurile de 3 stele, avand un tarif de 66 GBP, comparativ cu 74 GBP pe noapte. Bilbao, Cologne si Madrid au un tarif la hotelurile de 4 stele de 75 GBP, 76 GBP si, respectiv, 91 GBP pe noapte.

In Venetia, hotelurile de 4 stele sunt mai scumpe in medie cu 72% fata de hotelurile de 3 stele pe perioada weekend-ului cu Pastele Catolic, avand un tarif de 307 GBP, fata de 179 GBP pe noapte.

Hotelurile de 4 stele din Paris sunt in medie cu 38% mai scumpe decat hotelurile de 3 stele (196 GBP fata de 142 GBP pe noapte), in timp ce hotelurile de 4 stele din Londra sunt mai scumpe in medie cu 35% fata de cele de 3 stele (149 GBP, fata de 110 GBP).

Comparativ cu luna februarie, singura destinatie din Marea Britanie care a inregistrat o crestere semnificativa a tarifelor in luna martie este Brighton, cu o crestere de 6%, de la 85 GBP pe noapte in februarie, la 90 GBP.

Tarifele la hotelurile din Dublin au crescut cu 137%, cu ocazia St PatrickÔÇÖs Day, potrivit Trivago.

Sursa

Tags:Add a Comment