Investiții culturale: Peste 42.75 milioane de lei pentru modernizarea centrelor culturale din Caraș Severin

Primăria Reșița face pași importanți pentru a readuce la viață Teatrul de Vară din zona Ateneului, lăsat în paragină ani la rând.

Anul trecut, clădirea a fost preluată de autoritățile locale, iar acum s-a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru proiectul de Modernizare a Teatrului de Vară.

Finanțarea nu este încă cunoscută, dar se estimează o investiție totală de 16,9 milioane de lei. Lucrările propuse includ consolidarea structurii clădirii, amenajarea de spații pentru evenimente artistice și culturale, precum și revitalizarea zonelor verzi și crearea de locuri de parcare și trotuare pentru cetățeni.

Peste 42.75 milioane de lei investiți în reabilitarea centrelor culturale din Caraș Severin

Conform analizei realizate de Victa în ultimul an, în România se derulează peste 9 de proiecte de reabilitarea a centrelor culturale (muzee, teatre, galerii de artă) din Caraș Severin, cu o investitie estimată la peste 42.75 milioane de lei. Aceste proiecte nu vizează doar restaurarea clădirilor vechi, ci și dezvoltarea de noi facilități pentru a satisface cerințele turiștilor moderni. Printre obiectivele de reabilitare se numără muzee, palate, piețe, parcuri și alte atracții culturale și de divertisment.

Harta celor 9 spații aflate în proces de reabilitare în Caraș Severin:

Pentru informații actualizate și detalii specifice despre proiectele curente de construcție din domeniul HoReCa, consultă Victa.ro.

Sursa articol: https://constructfocus.ro și https://victa.ro