Incep lucrarile la noul Hotel de Gheata la Balea Lac

Condiţiile meteorologice din ultima perioadă (ninsoare abundentă, temperaturi negative etc.), au determinat responsabilii Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice- Bâlea Lac” să demareze lucrările pentru un nou Hotel de Gheaţă. În cursul zilei de luni, prima echipă de muncitori a ajuns la Bâlea Lac şi după parcurgerea unor etape pregătitoare, a început munca la ridicarea ineditului hotel. S-a stabilit care va fi locul unde va fi amplasat hotelul, au fost trasate primele contururi, s-au fixat primele cofraje şi a început încărcarea acestora cu zăpadă şi apă, astfel încât să fie ridicaţi primii pereţi ai obiectivului.

Surse din cadrul Klingeis Consulting, societatea ce se ocupă de acest proiect, ne-au informat că, deocamdată, la Hotel of Ice Bâlea Lac lucrează şapte oameni dar în zilele următoare, când probabil se va trece şi la tăierea calupurilor de gheaţă din lacul Bâlea, numărul muncitorilor se va mări.
La peste 2.000 de metri altitudine, în căldarea glaciară a lacului Balea, în acest sezon de iarnă Hotel of Ice, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud-Est, va fi construit pentru a opta oară. Obiectivul va fi amplasat în aproximativ acelaşi loc ca anii trecuţi, pe terenul situat în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac.
Am mai aflat că, alături de Hotel of Ice, va fi ridicat şi “satelitul” acestuia, o structură formată din trei camere de tip iglu, unite de un hol central şi coridoare, precum şi deja celebra Biserică de Gheaţă.

“Dacă condiţiile meteorologice vor fi favorabile acestei activităţi (temperaturi scăzute şi ninsori abundente) şi nu se vor ivi situaţii excepţionale, Hotelul de Gheaţă va fi gata pentru vizitare în ziua de Crăciun a acestui an. Şi primii turişti cazaţi la Hotel of Ice din acest sezon vor sosi la Bâlea Lac tot la sărbătoarea Crăciunului.
Până după Revelionul 2013, cea mai mare parte a locurilor de cazare la Hotel of Ice, sunt deja rezervate”
, se mai menţionează în comunicatul de presă trimis de responsabilii proiectului.
Cei mai dornici de adrenalină şi aventuroşi turişti îşi pot rezerva o cameră la cel mai nou Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac sau pot afla informaţii suplimentare despre proiect, telefonând la numărul 0269.52.31.11 sau accesând pagina de internet a Hotel of Ice la adresa www.hotelofice.ro.

Sursa
Add a Comment