Cel mai lung si mai inalt pod de sticla din lume a fost inaugurat!

Cu o lungime de aproape jumatate de kilometru (430m) si suspendat la 300m deasupra unei prapastii, podul de sticla din provincia Hunan (China) este cel mai lung si mai inalt pod de sticla din lume. Finalizat de cateva luni, podul  lat de 6 metri si format din 99 de panouri de sticla transparenta, a fost supus la peste 100 de teste inainte de a fi deschis in mod oficial publicului in data de 22 august.

pod-sticla2

Pentru a-i asigura pe turisti ca sticla este ultrarezistenta, chinezii au organizat in luna iunie un eveniment in care mai multi oameni au fost invitati sa loveasca fara menajamente sticla cu ciocane care cantareau 5.5kg. Dupa multiple lovituri de ciocan, sticla prezenta multiple fisuri, insa siguranta podului a fost confirmata cand, un autoturism de doua tone a trecut fara probleme peste portiunea de sticla vizibil crapata.

pod-sticla

Podul poate sustine in siguranta, simultan, 800 de persoane, iar zilnic trecerea podului va fi permisa unui total de 8000 de persoane. Un bilet pentru aceasta experienta nerecomandata celor cu rau de inaltime costa 20 de $ si trebuie rezervat cu o zi in avans.

Turistii mai curajosi vor putea in curand sa sara cu coarda elastica de pe pod sau sa se dea cu tiroliana la mare inaltime.