In anul 1998 in Romania nu exista niciun centru comercial. In 2018 va fi depasit pragul de 100

Conform unui studiu realizat de Consiliul Internațional al Centrelor Comerciale, în Europa există în total peste 8.000 de centre comerciale, outlet-uri și parcuri de retail, în suprafață de peste 200 milioane de metri pătrați.

Din acest total, în România se află un procent foarte mic, de doar 1,2% din investițiile de acest gen  din întreaga Europă. Cu toate acestea, spre deosebire de anul 1998, când la noi în țară nu exista niciun centru comercial, faptul că în prezent România numără un total de 95 de astfel de proiecte este cu adevărat remarcabil. Perspectivele sunt foarte bune și pentru acest final de an, deoarece mai mulți dezvoltatori vor finaliza construcția de noi malluri, iar numărul acestora va depăși pragul de 100.

Primul mall din România, București Mall, a fost inagurat în septembrie 1999. Asta înseamnă că a durată aproape 20 de ani să ajungem la aproape 100 de centre comerciale și parcuri de retail în toată țara.

Compania NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor gestionate, a anunţat că va investi circa 50 mil. euro în dezvoltarea unui centru comercial în Târgu Mureş.

Mallul va avea o suprafață de 50.000 de metri pătrați și ar urma să fie inaugurat în ultima parte a anului 2018. Acest proiect este publicat cu date complete de contact și informatii detaliate despre stadiul lucrarilor pe VICTA.ro. Află aici mai multe detalii!

Harta proiectelor comerciale anuntate în ultimele 12 luni in Romania

Accesează Victa.ro pentru datele de contact de la aceste proiecte!