Idei de economisire a costurilor pentru hoteluri

Mulți experți din ospitalitate spun că un impediment pe care multi hotelieri îl întampină sunt costurile. Din aceasta cauză, reducerea costurilor este un proces dificil și important, dar indispensabil.

Acestea sunt câteva idei pe care le poți implimenta în propriul tău hotel:

1. Sustenabilitatea
Hotelul poate consuma cantități uriașe de resurse, dar multe inițiative de ecologizare nu sunt costisitoare de implementat și oferă beneficii substanțiale afacerii tale. Acestea sunt energia, apa și deșeurile.

2. Energia
Utilizarea extensivă a energiei este extrem de costisitoare, dar cu mici ajustări poate duce la economii masive de costuri. În primul rând, începe să te uiți la costul energetic de la un an la altul și încearcă să faci comparații cu consumul de energie electrică și apă. Câteva soluții eficiente sunt utilizarea luminii fluorescente compacte, instalarea acoperișurilor verzi sau instalarea de încălzitoare solare sau altă sursă de energie regenerabilă. Pentru a economisi energia, o idee buna este și instalarea unui sistem cu ferestrele cu închidere automată în zonele înalte – pentru a nu utiliza unități de aer condiționat. Sistem BMS – sistemul de întreținere de reconstrucție – cel care controlează sistemul si controlează încălzirea trebuie actualizat de către experți pentru a face față schimbărilor pe care le doriți implementate.

3. Apa
Turiștii necesită o sursă de apă curată și de încredere pentru supraviețuirea lor. Apa poate fi, de asemenea, o parte integrantă a facilităților așteptate de obicei de turiști, precum piscine, spatii verzi sau chiar apa pe care o folosesc în propria lor cameră, la dușuri sau chiuvete. Câteva soluții eficiente pentru a diminua consumul de apă sunt: echilibrarea fluxurilor prin sisteme de duș cu debit mic sau reutilizarea produselor pe care clienții le folosesc.

4. Deșeurile
Hotelul produce în medie un kilogram de deșeuri pe oaspete pe zi. Aproximativ 30% din deșeurile din hoteluri pot fi redirecționate prin reutilizare și reciclare. O soluție foarte bună este reciclarea gunoaielor și folosirea produselor locale, care nu folosesc mult ambalaj și sunt mai ieftine decât cele cumpărate din supermarket-uri.

5. Tehnologia
Folosirea tehnologiei este un factor important care să vă ajute în economisirea costurilor hotelului vostru. O puteți folosi fie prin utilizarea senzorilor, automatizarea spălării vaselor, termostate inteligente sau accesul în cameră prin aplicația hotelului vostru pe telefonul clienților voștri.

6. Salarizarea
Salarizarea reprezintă aproximativ 50, 60% din structura costurilor, din această cauză este nevoie să purtați o atenție mai mare acestui proces. În cele mai multe cazuri, managerii caută oameni eficienți, dar de multe ori nu sunt cei potriviți. Un om potrivit va lucra cu drag și va aduce un randament mai mare business-ului tău. Salariul trebuie să fie conform planificării, muncii prestate și orelor de lucru.

Un ultim factor cheie este să angajezi pe cineva care să se ocupe strict de ceea ce cuprinde economisirea și reducerea costurilor business-ului tău, un consultant care să știe cum să le implementeze în hotelul tău, să gândească creativ și să adauge valoare hotelului tău. Acest lucru nu este posibil dacă nu investești timp, energie și bani, soluții potrivite pentru planurile pe care le ai pe termen lung.

Economisirea costurilor te poate ajuta să câștigi un avantaj în competiție cu concurența ta prin faptul că poti deveni un lider în industrie, poti să câștigi loialitatea clienților, cât și păstrarea angajaților, dar și recunoaștere și creșterea valorii business-ului tău.

Autor: Ana Maria Alexandra Crăciun