A fost aprobat proiectul Portului Turistic Corabia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a aprobat proiectul depus de Consiliul Judeţean Olt pentru transformarea Portului Corabia într-o atracţie turistică. Potrivit vicepreşedintelui CJ Marius Oprescu, proiectul de finanţare va fi semnat în următoarele săptămâni.

Consiliul Judeţean va asigura cofinanţarea cu 50% a acestui proiect în valoare de 2,54 milioane euro, fără TVA. Oraşul Corabia va suporta numai partea de cheltuieli neeligibile-TVA-ul, în valoare de aproximativ 800 de mii de lei. Portul Turistic şi de Agrement Corabia se va întinde pe o suprafaţă de 8.700 de metri pătraţi, iar durata de realizare este de doi ani, până la 31 iulie 2015. Acest proiect constă în realizarea unor lucrări hidrotehnice cu scopul de a permite un acces mai uşor al navelor şi turiştilor pe Dunăre. Vor fi construite dane de acostare, platforme amenajate, reţele de utilităţi.
Autorităţile judeţene şi cele din Corabia îşi pun mari speranţe în reamenajarea portului de la Dunăre pentru revitalizarea economică a localităţii. Un aflux de turişti ar genera o dezvoltare a serviciilor turistice, iar tot mai multe persoane şi-ar găsi un loc de muncă. După ce, în anii ’90, au fost desfiinţate marile combinate de prelucrare a produselor agricole, care asigurau mare parte din locurile de muncă din Corabia, populaţia a sărăcit, iar procentul şomajului la nivelul oraşului a crescut alarmant.