Hotelul Doubletree by Hilton se pregateste de deschidere la Oradea

Hotelul Doubletree by Hilton Oradea ar putea fi deschis in luna iunie. Acum se afla in faza de amenajare”, a declarat Ioan Cuzman, presedintele CA si directorul general al SIF Banat-Crisana (SIF1), care detine firma Calipso, proprietarul hotelului.

SIF Banat-Crisana detine 96,65% din actiunile Calipso (CAOR).

Lucrarile la constructia hotelului au inceput in toamna anului 2008, unitatea turistica clasificata la cinci stele avand o suprafata de 12.700 de metri patrati.

Hotelul are 147 de camere, restaurant cu specific mediteranean, doua terase, bar, centru spa, sala de fitness, piscina, jacuzzi si sauna. Acestora li se adauga o parcare subterana si doua exterioare si cinci sali de conferinte pentru aproximativ 350 de persoane.

Investitia se ridica la peste 20 milioane euro, mai mult de jumatate din suma fiind finantata de SIF Banat-Crisana, restul provenind din credite bancare si surse proprii ale dezvoltatorului.

Desi deschiderea hotelului Doubletree by Hilton din Oradea a fost programata pentru luna septembrie a anului 2010 si apoi pentru anul 2011, aceasta nu a avut inca loc.

Deschiderea hotelului a fost amânată din cauza unor probleme legate de finalizarea lucrărilor. Grupul Hilton supraveghează desfăşurarea lucrărilor de construcţie şi a avut unele obiecţii, fireşti însă, cum mai apar în unele cazuri. Hotelul va fi deschis în prima parte a anului viitor„, a declarat în 2010, potrivit Ziarului Financiar, Ioan Cuzman.

In urma negocierilor de lunga durata, ARVO GROUP si Calipso SA, au semnat contractul de furnizare si instalare de solutii IT&C hoteliere.

Semnarea acestui contract marcheaza si prima concretizare a eforturilor comune ale ARVO GROUP si ale partenerului sau iBAHN, de a introduce pe piata romaneasca solutiile hoteliere de inalta tehnologie:

* ETVi HD – sistemul de televiziune interactiva

* IP si HSIA – sistemul de internet de mare viteza wired si wireless pentru camere si spatii comune.

Calipso a decis sa investeasca in confortul oaspetilor, alegand un sistem complet de televiziune (inclusiv headend propriu de receptie satelit), cu trasaturi specific hoteliere, cum ar fi de pilda: mesaj de intampinare, canale cu plata (Pay TV), filme la cerere (VOD), vizualizarea facturii, mesaje in camera, alarma de trezire, canal pentru consultarea serviciilor hotelului etc.

Pe langa IPTV si internet de mare viteza, dotarile hotelului Doubletree din Oradea vor include televizoare LCD hoteliere Samsung de 32” si 40” si suporti de perete Vogel’s.

In Romania, grupul Hilton este prezent prin Athenee Palace Hilton, deschis in 1997 in Bucuresti, si Hotelul Hilton din Sibiu, deschis prin franciza in iulie 2009, urmand si inaugurarea noului hotel Hampton by Hilton la Cluj Napoca.

Sursa
Add a Comment