Investitii de 35 mil de euro pentru pasarela pietonala de pe raul Somes

Consiliul local doreste sa atraga fonduri europene in valoarea de 35 mil de euro pentru modernizarea si extinderea infrastructurii pietonale si ciclisticile pe malurile raului din zona Lunca Somesului Mic si platoul Salii Sporturilor.

Proiectul prevede transformarea malurilor Somesului pe o lungime de 10 km in alei pietonale, de agrement, cu piste de biciclete, cu locuri de concerte, cu zone de terase si gradene care sa faciliteze accesul la apa. De asemenea acest proiect ar usura accesul persoanelor cu dizabilitati si a mamicilor cu carucioare la malurile Somesului.

Valoarea totala a proiectului este de 123.696.371 lei, iar contributia proprie a Primariei Cluj-Napoca se ridica la 34.038.247 lei.

Pe de alta parte, proiectul ambitios al amenajarii Salii Sporturilor se afla momentan in faza de studiu , propunandu-se sa produca o platforma care sa gazduiasca diferite evenimente, precum patinoar, targuri, concerte. De asemenea se doresc a fi realizate terase succesive ce coboara mai lin spre apa, gradene, piatete urbane si debarcadere.

Valoarea totala a acestui proiect este de 44.242.722 lei, iar contributia proprie a municipalitatii este in valoare totala de 4.199.883 lei.