Hotel & Relaxare: Cum a evoluat piața de aparate de aer condiționat în ultimele 6 luni?

Chiar dacă restricțiile impuse în pandemie au îngreunat activitatea pe șantiere, domeniul Hotel&Relaxare a reușit să surprindă cu o creștere de 10,25 puncte procentuale. Așadar, dacă în 2019 au fost monitorizate 3327 șantiere, în 2020 numărul acestora a ajuns la 3668.

Cererea de aparate de aer condiționat în ultimele 6 luni

În ultimele 6 luni au fost monitorizate 265 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la care se estimează necesar de aparate de aer condiționat. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea se întind pe o suprafață de 1,08 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 2,75 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe proiecte se poziționează Tulcea (35), Constanța (26) și Timiș (17). Iată cum arată situația pentru restul județelor:

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe investiții la care se estimează necesar de aparate de aer condiționat sunt unități de cazare (139) și spații de agrement-sală sport, club, carting, distracție (59). De asemenea, au fost identificate și 47 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 36 proiecte de tip Food & Drinks, 9 centre de relaxare, 24 muzee, teatre, galerii, 15 proiecte de tip Entertainment și 7 Expoziții și Conferințe.

Hotel & Relaxare: Pe ce șantiere se lucrează?

În ultimele 6 luni au fost monitorizate 2631 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la nivel național. Dintre acestea, 577 se află în stadiul de construcție. Iată 3 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Sală de sport polivalentă Sp+D+P+1E competiționala de nivel internațional, 3320 locuri, Cluj
  • Ansamblu rezidențial 3 imobile P+7E – 132 apartamente, centru SPA, aparthotel și restaurant – Wave Residence, Constanța
  • Salon evenimtente S+P, pensiune turistică Dp+P+2E, bungalow P, piscină, Prahova
Hotel & Relaxare: Cei mai activi arhitecți

În ultimele 6 luni au fost identificate 1004 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt EXTRUDE STUDIO (10 lucrări), GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT GBM (8 lucrări) și CRISTAL CONCEPT DESIGN (8 lucrări).

Hotel & Relaxare: Cei mai activi constructori

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 6 luni au fost identificați 787 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. Cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (7 proiecte), CONSTRUCTII ERBASU (6 proiecte), SEBA NEOCONS (6 proiecte) și ATLAS SPORT (6 proiecte).