Hotel luxos, dar nesanatos

Hotelul Aurelius din Poiana Braşov este unul dintre cele mai luxoase de pe Valea Prahovei. Miercuri, reprezentanţii comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov au demarat o serie de controale acolo, iar ce au descoperit i-a şocat chiar şi pe ei: bucătărie murdară, mâncare mucegăită şi produse expirate. Ca urmare a acestor acţiuni, s-a decis închiderea bucătăriei şi restaurantului.

„ANPC şi DSP Braşov au luat decizia de a suspenda activitatea blocului alimentar al hotelului, care era cu probleme grave. Joi, la ora 11.00, reprezentanţii hotelului ar fi trebuit să se prezinte cu certificatul de clasificare şi autorizaţia de funcţionare pe care nu le-au putut-o prezenta miercuri şi pe care ar fi trebuit să le aibă. Nici până la ora 12.00 nu a ajuns nimeni la sediul nostru. Noi încheiem procesul verbal după ce avem toate documentele pe care, poate că din cauza că nu le au, nu le-au adus”, a declarat directorul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Claudiu Susanu.

În afara blocului alimentar, comisarii au făcut controale şi în hotelul Aurelius, însă acolo nu au fost găsit nereguli care să ducă la suspendarea activităţii acestuia. „În cazul în care certificatul de clasificare şi autorizaţia de funcţionare nu există, se poate suspenda activitatea hotelului”, a mai spus Claudiu Susanu.

Hotelul Aurelius ar fi trebuit să găzduiască sportivii care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se desfăşoară în perioada 17-22 februarie la Braşov.

Sursa
Add a Comment