GRIDOMA SERV-COM: Sfaturi pentru alegerea balustradelor din sticlă

Gridoma Serv-Com este o companie cu experiență de peste 25 de ani pe piața de geamuri termoizolante și balustrade din sticlă, cabine de duș, compartimentări și diverse prelucrări ale sticlei. Un proiect început în 1995 drept un mic atelier de sticlărie a devenit un jucător important în domeniu prin îmbunătățirea constantă a serviciilor și produselor și datorită unor investiții strategice realizate în zona de tehnologie și dezvoltare a industriei de sticlă. Parteneriatele și relațiile de încredere atât cu clienții și furnizorii au devenit de-a lungul timpului baza unor proiecte de succes, motiv pentru care am dorit să aflăm din experiența lor cumulată răspunsul la întrebarea: cum alegem corect o soluție de tip balustradă din sticlă pentru propria investiție? Ne-a răspuns dna Ionela Grigorean, Administrator Gridoma Serv Com într-un interviu pe care vă invităm să îl regăsiți mai jos:

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de balustarde din sticla?

  • Este important să țineți cont de cerințele codului de construcție local din zona dumneavoastră cu privire la tipul de sticlă securizată (călită, laminată) necesar sau permis.
  • Selectați o companie care are experiență și căutați pentru a vedea exemple de produse finite. Experiența companiei și a instalatorilor este foarte importantă.
  • Alegeți calitatea atunci când faceți selecții, deoarece banii investiți în această etapă vor îmbunătăți semnificativ stilul și funcționalitatea.

Care sunt 3 capcane/greșeli des întâlnite pe care observați că le fac cumpărătorii când achiziționează balustrade din sticlă?

  • Instalare de către cumpărător – Instalarea unei componente structurale importante, cum ar fi o balustradă, nu este o sarcină care ar trebui încercată de proprietarii fără experiență. Instalarea balustradei necesită experiență, expertiză și familiaritate cu codurile de construcție și pot duce la greșeli foarte costisitoare.
  • Prioritizarea prețului – Cele mai ieftine opțiuni pot fi atrăgătoare, dar aproape întotdeauna se vor folosi materiale de calitate inferioară, cu standarde de instalare mai scăzute. Aceasta este o investiție pe termen lung pentru proprietatea cumpărătorului, prin urmare, a plăti mai mult pentru un produs de calitate superioară realizat din materiale mai durabile și o instalare solidă poate economisi bani în înlocuiri și reparații.
  • Obținerea prea multor oferte de la contractori – Când sunt prea multe oferte este ușor să fii confuz și copleșit, ceea ce va îngreuna mult tot procesul de luare a deciziilor. Este recomandat să obțineți doar două până la trei oferte de la contractori de încredere, să le comparați și apoi să alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
  • Concentrarea prea mult pe estetică – Deși nu este nimic greșit în a alege o balustradă care este frumoasă, asta nu ar trebui să fie tot ce există. Când te concentrezi prea mult pe estetică, pierzi concentrarea asupra altor aspecte vitale, precum siguranța. Înainte de a cumpăra o balustradă, cumpărătorul trebuie să se asigure că balustrada respectă standardele de siguranță.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrați sau pe care le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit?

Lucrăm la un proiect cu mai multe module, un anasamblu rezidențial, unde aplicăm balustrade din sticlă gri cu mână curentă slim. Este un proiect pe care l-am început în anul 2019 și este încă în derulare pe măsură ce se finalizaează construcția modulelor.

De asemenea, ne mândrim și cu proiecte deja finalizate precum: aplicații din sticlă tip balustrade, compartimentări, uși, sau proiecte comerciale interioare. În portofoliul nostru am adăugat și investiții finalizate cu succes tip blocuri cu sticlă sablată, clear sau neagră.

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

Cea mai mare provocare în momentul de față este creșterea prețurilor la materiile prime, combustibil, cât și lipsa unor tipuri de sticlă. Ca urmare a creșterii permanente a costurilor în etape succesive, prețurile la sistemele de balustrade s-au majorat în consecință.

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. în Romania în următoarele 6-12 luni?

Există riscul ca, în contextul generat de război, coroborat cu creșterile succesive și aproape necotrolate a prețurilor la materiale, să apară o stagnare a cererii pe fondul suspendării activității pe unele șantiere, deci ne așteptăm la o scădere. Avem și două proiecte a căror execuție nu a început, investitorii așteptând stabilizarea prețurilor la materialele de construcții. Totodată, trebuie să menționăm și scăderea numărului de proiecte noi lansate pe piață, care, evident, va avea un impact negativ asupra noastră. Suntem pozitivi însă, deoarece pe partea de geam termoizolant, avem clienți stabili cu care am dezvoltat o colaborare durabilă, de încredere, am acordat susținere continuă și reciprocă, ceea ce ne încurajează să credem că vom trece mai ușor peste aceste momente.

Ne puteți spune câteva din obiectivele GRIDOMA SERV COM pe care le implementați în această perioadă?

Unul dintre obiectivele noastre este legat de modernizarea și creștrea capacității de producție a geamului termoizolant, unde producem 80% pentru export. Dorim să achiziționăm o linie nouă, mai perfomantă și să obținem noi certificări de calitate. Odată cu acest upgrade ne vom putea axa într-o proporție mult mai mare pe balustrade cu aplicații comerciale.