Cea mai eleganta constructie din Romania a implinit in aceasta luna 134 de ani 

Data de 7 octombrie a marcat implinirea a 134 de ani de la inaugurarea Castelului Peles de la Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei si unul dintre cele mai importante obiective turistice ale tarii noastre.

Decizia de a construi palatul i-a revenit regelui Carol I, care a cumparat terenul in 1873. Pentru ridicarea lui, domnitorul a hotarat sa foloseasca, pe cat posibil, materiale pe care le avea la dispozitie in zona. Lemnul, piatra, varul, nisipul si pamantul humos s-au gasit in abundenta in preajma locului ales, insa marmura necesara constructiei trebuia adusa din alta parte.

(sursa foto: pinterest)

Vremurile s-au schimbat. Ofertele producatorilor de materiale le gasiti AICI!

Fundatia a fost gata in vara anului 1875 si a marcat o premiera, Castelul Peles fiind prima constructie de la noi din tara a carei fundatie era realizata din beton.

Se gaseau, acolo, la lucru, italieni si romani pentru zidarie, si tigani pentru caratul pietrei si al varului, albanezi si greci sapau la carierele de piatra; germani si austrieci la lemnarie; turcii coceau caramida. Francezii desenau, englezii masurau, descria regina Elisabeta activitatea de pe santier. 8 ani mai tarziu avea sa vina si momentul in care castelul si dependintele au fost terminate.

Crezi ca materialele pe care le furnizezi ar putea contribui la constructii memorabile? Adauga-le aici!

Sursa articol: rador.ro