Evoluția pieței HoReCa în zona de Vest

În ultimele 3 luni au fost monitorizate 163 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în regiunea de Vest a țării. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de aproximativ 360 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 713,57 milioane RON.

Cele mai multe investiții au fost identificate în Timiș (59) și Hunedoara (45). De asemenea, au fost monitorizate și 34 proiecte în Caraș-Severin și 25 în Arad.

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Cele mai multe proiecte monitorizate în ultimele 3 luni în Vest sunt unități de cazare (75). De asemenea, au fost identificate și 37 spații de agrement (sală sport, club, carting, distracție), 44 proiecte de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 28 proiecte de tip Food & Drinks, un centru de relaxare, 7 muzee, teatre, galerii și 4 proiecte de tip Entertainment și 2 Expoziții și Conferințe.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Peste 57% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 93 investiții private, 52 publice și 18 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

Potrivit VICTA.ro, în ultima lună au fost identificate 26 investiții în stadiul de proiectare, 1 în intenție, 54 în autorizare, 19 înainte de execuție, 37 în construcție, 9 în stadiul de amenajare și 17 finalizate.

PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?
  • Hotel S+P+2E, Timiș
  • 4 Căsuțe P+M din lemn calibrat și piscină, Hunedoara
  • Pensiune S+P+2E, Timiș
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 60 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Vest. În funcție de numărul proiectelor, cea mai activă companie este TPS ENGINEERING & ASOCIATII, cu 3 proiecte.

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 38 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în Vest. Cele mai active companii sunt TPS ENGINEERING & ASOCIATII (4 proiecte), CONSTRUCTIM (3 proiecte) și TUBULAR TEHNO SISTEM (2 proiecte).