Evolutia lunara a investitiilor din industria hoteliera

In analizele lunare realizate de IBC Focus in prima parte a anului am vazut cum acest sector, cel al spatiilor de Hotel & Relaxare, aduna in proportii echilibrate atat investitii private cat si investitii publice. Insa haideti sa vedem cu cat a crescut numarul investitiilor din acest sector in ultimul an!

 

Estimarile hotelierilor privind piata ospitalitatii din Romania in 2012 sunt optimiste, chiar daca cresterea va fi de 2 ori mai mica ca si in 2011. In ceea ce priveste numarul de unitati hoteliere inaugurate, numarul aproximat pentru 2012 este de 20 de unitati, in valoare de totala de aproximativ 130 mil euro, spre deosebire de 2011, cand au fost realizate 12 deschideri de hoteluri, cu o valoare de aproximativ 89 mil euro, conform unui raport Trend Hospitality. Trendul suna bine, daca luam in considerare ca 2010 a adus pe piata doar 6 unitati hoteliere noi.


Evolutia lunara a investitiilor din domeniul Hotel & Relaxare, si a spatiilor de cazare, in primele 6 luni ale anului 2012

 

Numarul investitiilor adunate sub domeniul Hotel & Relaxare a crescut constant in primele 6 luni ale anului. Daca in lunile ianuarie si februarie numarul total de proiecte din aceasta categorie ajungea la 125 – 160, lunile mai si iunie au explodat cu cifre cel putin duble fata de primele 2 luni ale anului. De asemenea, principala subcategorie de proiecte care contribuie la acest sector, cel de Cazare (hoteluri, pensiuni, vile turistice, etc.) a avut o evolutie direct proportionala, fiind constant rubrica responsabila de peste 40% din totalul proiectelor.


Evolutia numarului de proiecte Hotel si Relaxare in S1 din perioada 2010-2012

 

Daca prima parte a anului 2011 a inregistrat o scadere de peste 27% a numarului total de proiecte anuntate in domeniul Hotel & Relaxare, prima parte a anului 2012 vine cu o crestere de 22%, apropiindu-se la aproximativ 150 de unitati de nivelul atins in 2010.

title=

Tags:Add a Comment