Unul dintre cele mai neobisnuite hoteluri europene se afla in jud. Covasna

Sursa foto

Conacul Kalnoky, situat in satul Miclosoara din judetul Covasna, se afla in clasamentul celor mai neobisnuite hoteluri europene, realizat de Lonely Planet, printre unitati de cazare tip pestera si igluuri din sticla.

Jailhotel Lowengraben din Lucerna a fost construit in 1862, cladirea functionand ca inchisoare, devenind in 1998 prima temnita elvetiana transformata in hotel. Fostele celule recreaza sentimentul din spatele gratiilor, cu mobila razleata si baie la comun, iar libraria inchisorii, biroul directorului si camera de vizita au devenit apartamente, printre care si apartamentul Barabas, unde se regasesc pictate scene cu cei incarcerati.

Blow Up Hall 5050 din Poznan este considerat o opera de arta electronica, a artistului Rafael Lozano Hemmer, unde turistii primesc un iPhone in loc de o cheie de acces, iar fotografiile surprinse de camera de supraveghere la intrarea acestora in hotel sunt afisate pe ecrane uriase. La rezervarea unei camere pe website, turistilor li se cere sa aleaga din cateva culori, poze si numere si, in functie de preferintele acestora, le sunt alocate camere care sa se potriveasca personalitatii fiecaruia.

Old Railway Station din Petworth consta in patru vagoane de tren Pullman, care se aseamana cu faimosul Orient Express si ofera turistilor sansa de a calatori inapoi in timp. Fostul oficiu de bilete al garii a devenit receptia hotelului, iar peronul de asteptare a fost transformat in sala de mic dejun.

Farul Krakenesfyr are camerele pictate in tonuri calde, cu mobila din pin scandinav, oferind turistilor locul ideal de unde sa admire litoralul norvegian.

Hotel Fox din Copenhaga reuneste operele a 21 de artisti grafici si ilustratori recunoscuti la nivel international, fiecare camera a hotelului avand propria identitate si propriul nume.

Esbelli Evi din regiunea Cappadocia este un hotel-pestera, construit partial din roci vulcanice, care lasa turistilor impresia ca a luat singur fiinta. Camerele dispun de faciltati moderne, dar si de decoratiuni ce tin de cultura locului, generand o atmosfera calduroasa.

Kakslauttanen Igloo Village din Finlanda ofera turistilor posibilitatea de a admira aurora boreala din pat, intr-un iglu de zapada, sau intr-unul din sticla. Alternativ, turistii pot opta pentru cazare in cabane dotate cu toate facilitatile, inclusiv cu sauna.

Conacul Kalnoky, situat in satul Miclosoara din Covasna, este un fost conac de vanatoare, care inca pastreaza arhitectura renascentista, devenit celebru datorita povestilor cu vampiri din Transilvania.

Sursa
Add a Comment