Cine sunt cei mai activi antreprenori din domeniul HoReCa?

Peste 2000 de investiții din domeniul Hotel&Relaxare au fost monitorizate în ultimele 12 luni de prima asistentă virtuală de vânzări la proiectele din România – Victa.ro, platformă inteligentă dezvoltată de IBC Focus. Aceste investiții includ atât unități de cazare (hoteluri, pensiuni, vile turistice), cât și spații de agrement, centre spa sau terenuri de sport, iar printre antreprenorii generali care și-au ocupat cel mai mult portofoliile cu astfel de proiecte în ultimul an se numără Amicii Building – companie din jud. Bistrița Năsăud, care figurează în prezent pe victa.ro cu 10 proiecte care presupun construcția de pensiuni în localități precum Rodna, Colibița sau Valea Mare. Antreprenorul Becubaraj din Târgu Jiu figurează de asemenea cu 7 pensiuni și agropensiuni turistice de dimensiuni mici aflate în diferite stadii de execuție pe parcursul anului 2017.

Dintre elite, Construcții Erbașu, antreprenor care figurează pe locul 3 în topul celor mai puternici antreprenori din România, a finalizat în 2017 o importantă bază sportivă în județul Vrancea și mai are în vedere un alt proiect amplu asemănător – o nouă bază sportivă în Călărași. După cum am amintit într-un articol anterior, Construcții Erbașu este singurul antreprenor de top care are în portofoliu din peste 20% investiții HoReCa.

De asemenea, ACI Cluj și-a trecut în portofoliu în 2017 contribuții la 4 investiții sportive importante din România, printre care se numără și stadionul Ion Oblemenco din Craiova.

Zona cu cel mai mare apetit pentru astfel de investiții este NORD-VESTUL țării, zonă unde au fost identificate 441 de proiecte, după cum se poate observa în graficul de mai jos:

Informațiile despre antreprenorii prezentati mai sus sunt preluate de pe Victa.ro, noua platformă inteligentă lansată de IBC Focus, dezvoltată pentru a reinventa modul de ofertare la proiecte și șantiere. Ce poate face Victa?  Concepe analize de piață și studii de marketing bazate pe cifre reale și în timp real, generează baze de date și liste de firme conform cerințelor dvs. și poate organiza traseele de vânzări direct în Google Maps. Iar acestea sunt doar o mică parte din abilitățile ei extraordinare.

Această analiză realizată de IBC Focus a fost publicată în ediția print din martie 2018 a revistei HoReCa