De 50 de ani, Grupul Leier iti pune la dispozitie tot ce ai nevoie pentru o constructie

Fondat în urmă cu 50 de ani în localitatea Horitschon – Austria, sub forma unei afaceri de familie, Grupul Leier reprezintă istoria unui succes internațional. Dispunând de peste 30 de unități comerciale și de producție în Austria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Croația, România şi Ucraina, desfășurând activități în domenii diverse (industria materialelor pentru construcții, afaceri imobiliare, domeniul hotelier, vânzări autoturisme), în prezent compania se situează printre cei mai importanți producători de materiale și sisteme pentru construcții din centrul și estul Europei.

Gama foarte bogată de elemente realizate din materiale ceramice sau din beton, prin aplicarea celor mai avansate tehnologii de producție, în unitățile situate în țările susmenționate sau în fabrica din loc.Unirea, jud.Alba, importate și comercializate în România prin Leier Rom SRL, constă în principal din următoarele grupe de produse:

Elemente de zidărie și cofraj

Cuprind blocurile ceramice Leiertherm, cu sistem de îmbinare nut și feder, având proprietăți fono- și termoizolatoare, precum și caracteristici de rigiditate ridicate, utilizate pentru realizarea pereților cu grosimi cuprinse între 10-45 cm. Gama este completată cu buiandrugi prefabricați, prevăzuți cu manta ceramică, ce pot fi prevăzuți în cazul golurilor cu deschiderea maximă de 3.00 m.

Elementele de zidărie din beton sunt blocuri închise la partea superioră, fiind comercializate în trei tipodimensiuni, respectiv cu grosimi de 10, 25 și 30 cm.

Marca Durisol reprezintă un element de cofraj fabricat dintr-un amestec de așchii de lemn mineralizat și ciment, fiind un foarte bun izolator termic și acustic, elementele pentru pereți exteriori înglobând un strat de polistiren de până la 17.5 cm grosime. Rezistența pereților cu grosimea cuprinsă între 15-37.5 cm, executați din elemente Durisol, este dată de miezul de beton armat turnat monolit în golurile elementelor.

Elementele de cofraj din beton constituie partea de cofraj pierdut a pereților și stâlpilor turnați monolit, care permit realizarea pereţilor cu o grosime  de 15, 20, 25, 30, și 40 cm, respectiv a stâlpilor cu o secțiune exterioară de 25×25 şi 30×30 cm.

Cladire construita din elemente Durisol

Sisteme de învelitori

Țiglele din beton, colorate în masă, prevăzute cu două straturi de protecție, livrate într-o gamă variată de culori și sub forma a două modele, cu ondule mari și mici, accesorizate, garantate pe o perioadă de 50 de ani, oferă posibilități multiple de realizare a acoperișurilor, adaptate construcțiilor și zonelor de amplasare a acestora.

Sisteme de coșuri de fum

Paleta de produse a fost astfel concepută încât să se poată identifica în fiecare caz, pentru toate tipurile de combustibili  soluția optimă de evacuare a gazelor de ardere. Sistemele de coșuri de fum cu tubulatură de șamotă, având diametrele cuprinse între 14-30 cm și o garanție de 33 de ani,  se pot adopta în vederea asigurării funcționării la randamentul energetic prescris și în deplină siguranță a instalațiilor de încălzire, pentru surse de căldură, care funcționează cu combustibil solid, lichid sau gazos, respectiv și în cazul utilizării bioenergiei.

Pavaje și produse pentru amenajări de grădini

Gama variată şi bogată de forme, culori şi modele ale pavelelor și dalelor din beton, fabricate cu grosimi de 4, 6, 8, respectiv 10 cm, în culorile gri, roșu, galben, maro și negru. asigură o soluţie estetică, economică, durabilă şi ecologică pentru pavare.

Suprafeţele realizate cu plăci din familia de produse Euroline  evocă cele mai nobile roci din masivele muntoase din Europa. Coloritul specific al Apeninilor, Pireneilor, Ardenilor şi Alpilor se regăseşte în produsele noastre în originalitate naturală, fără adaos de coloranți.

Bordurile produse sunt prevăzute cu un strat special de uzură, aplicat pe miezul de beton. Muchiile frontale superioare sunt teşite, fiind destinate realizării  spațiilor  de circulație pietonale sau  pentru autovehicule, pistelor de biciclete, spațiilor de parcare sau depozitare, după caz.

Accesoriile pentru grădini completează posibilitățile de amenajare a mediului dorit. Suporții de flori de diferite forme geometrie, jardinierele și suportul pentru biciclete, având suprafețele prelucrate diferit, fac parte din oferta de produse Leier de acest tip.

Sisteme de canalizări și produse de tehnica mediului

Elementele prefabricate din beton nearmat vin în întâmpinarea modernizării și facilitării execuției lucrărilor de canalizare. Produsele sunt elemente ale conductelor gravitaționale subterane (DN 300-800 mm), cu nivel liber de curgere a apelor uzate, precum și elemente ale căminelor de vizitare (DN 800-2400 mm) și gurilor de scurgere (DN 500 mm), aparținând sistemelor de canalizare.

Gama de produse pentru tehnica de mediu a fost creată în vederea asigurării calității vieții noastre și a urmașilor noștri, și cuprinde recipientele de colectare a apelor puviale, separatoarele de grăsimi,ulei și nămol,fabricate din beton.

Grupul Leier a dezvoltat un sistem prefabricat pentru rigole de scurgere din beton de înaltă rezistenţă caracterizat prin capacitate superioară de evacuare, datorită formei corespunzătoare și suprafețelor netede, durată de execuţie redusă, ca urmare a montajului facil al elementelor de 2 m lungime.

Zgomotul urban este un factor poluant, care afectează o mare parte din locuitorii orașelor, localităților traversate de șosele sau linii de cale ferată. Ecranele de protectie împotriva poluării fonice, alcătuite din panouri prefabricate Durisol de diferite înălțimi (0.50-1.50 m) și lungimi (0.50-6.00 m), corespunzătoare din punct de vedere estetic, ating valori ridicate de atenuare (până la 43 dB), respectiv de absorbție a zgomotului (13-17 dB), datorită porozităţii şi sâmburelui de beton de 13 cm grosime și pot fi prevăzute cu succes pentru reducerea sau eliminarea efectelor surselor de zgomot.

Panouri fonoizolante din elemente Durisol

Prefabricate speciale din beton

Din această categorie de produse fac parte elementele structurale prefabricate (planșee, pereți, scări realizate în baza unor proiecte tehnice, copertinele pentru parcări auto) precum și cabinele pentru instalații ale căilor ferate, canalele pentru cabluri, fundațiile pentru balizele rutiere, elementele de pardoseală pentru zootehnie și elementele prefabricate pentru piste de skateboard.

Paleta deosebit de diversificată a produselor Grupului Leier, introduse pe piață cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) Nr.305/2011, cu modificările ulterioare, însoțite de declarații de performanță și cu aplicarea marcajului CE,  oferă posibilitatea de realizare integrală a unei case rezidențiale, a unor construcții sustenabile din materiale sau sisteme cu un nivel ridicat de performanță.

Informații detaliate despre toată gama de produse ale companiei se pot obține consultând site-ul www.leier.eu.